abonneren

Anubis

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
De Anibus is Hiper's eerste atx-behuizing en dat het om een kwaliteitskast gaat is duidelijk merkbaar wanneer we de Anubis uit de doos halen. De hele behuizing is opgetrokken uit 3mm dik 6063 T5-aluminium, wat tot een gewicht van om en nabij de 10 kg leidt.

Het is niet alleen het gebruikte materiaal wat de bouwkwaliteit ten goede komt, maar ook de gelaste verbindingen. Dat zien we niet zo vaak bij een pc-kast terug maar komt de duurzaamheid zeker ten goede. Hiper claimt dat de Anubis met gemak een gewicht van 100 kg kan hebben. De hele kast is van binnen en van buiten afgewerkt met een satijnzwarte verf, afgezien van de grondplaat voor het moederbord en een gedeelte van het achterpaneel.

De bovenkant van de kast heeft een aantal diepe sleuven die als heatsink dienst doen. Het nadeel hiervan is dat de sleuven op den duur stof zullen aantrekken, al levert Hiper wel een borsteltje mee om ze schoon te houden. Beide zijpanelen worden op hun plaats gehouden door springveren bovenop de panelen, zodat er geen duimschroeven nodig zijn. Eén van de panelen heeft een acryl venster, bedenkt door een zeer fijn metalen gaas -- dit komt het uiterlijk van de Anubis alleen maar ten goede.

Eén minpunt van de Anubis is dat de moederbordplaat niet verwijderd kan worden, maar gelukkig heeft Hiper alle schroefgaatjes voorzien van de juiste inscripties (ATX, eATX, mini-ITX, etc) zodat u niet lang hoeft te twijfelen over hoe het moederbord geïnstalleerd moet worden.

Er wordt slechts één koelventilator met de Anubis meegeleverd, een 120mm-model die zich aan de bovenzijde van de behuizing bevindt. Er zijn bevestigingsgaten voor twee extra fans, één in het achterpaneel en één aan de voorzijde van de verwijderbare 3.5-inch drive-kooi. In het achterpaneel zijn ook twee gaten geboord en voorzien van rubberen grommets, zodat de kast voorbereid is op vloeistofkoeling.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Robuust design
  • Binnenzijde eenvoudig te benaderen
  • Goede cooling
  • Moederbordplaat niet te verwijderen
  • Slechts één ventilator meegeleverd
Deze eerste atx-kast van Hiper heeft een goede indruk op ons achtergelaten. Het niet-uitneembare moederbordpaneel is eigenlijk ons enige kritiekpunt, maar daar staat de uiterst duurzame bouwkwaliteit van de kast tegenover.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Behuizingen

Tags: