abonneren

Antec Solo II

Een ‘simpele’ midi-tower van meer dan 100 euro? Dat is pittig. Antec heeft echter een paar leuke zaken verwerkt in de Solo II.
Score
70
  • Pluspunten
  • HDD-drivebays goed uitgevoerd
  • Erg mooi afgewerkt
  • Bijzonder stil
  • Minpunten
  • Kabelmanagement kan beter
  • Slechts drie hdd-drivebays

None

Antec zet met de Solo II een prima behuizing in de markt. Ja, er zijn goedkopere midi-towers die ook prima werken. Echter: de Solo II is uitstekend afgewerkt en is een prettige behuizing om een systeem in te bouwen. We hadden graag gezien dat er meer dan drie hdd-bays waren en de ruimte tussen het zijpaneel en de moederbordtray wat groter was.

De gemiddelde prijs van de nieuwe Antec Solo II is rond de 109 euro. Gelukkig krijg je daar wel een strak afgewerkte midi-tower voor. Het is eenvoudig, maar de lijnen zijn goed, de knoppen voelen stevig aan en de satin-finish van de zijpanelen oogt chique. Kortom: het kost wat, maar dan krijg je ook wat. 

Ruimte genoeg
De Antec Solo II is geen hele grote behuizing. Wie een overvloed aan ruimte zoekt, moet bij de P280 gaan kijken of een concurrent. Denk aan de Fractal Design XL. Dat zijn grote behuizingen waar met gemak E-Atx moederborden in passen en grote videokaarten in gehuisd kunnen worden. De Solo II is meer voor een ‘normaal’ systeem.

Toch voelt de Solo II tijdens het inbouwen van een systeem niet klein. We kunnen gemakkelijk ons moederbord kwijt en langere kaarten zijn ook niet echt een probleem. Mede te danken aan de ruimte onderin die vrij is gehouden.

Wel een beetje apart is het plaatsen van harde schijven. Daarvoor moet je het front aan één kant even losklikken (gemakkelijk te doen). Dan opent deze als een soort deurtje. Daarachter zit een klepje met een stoffilter. Deze zit met één duimschroef vast. Daarachter zitten drie brackets die je los kan klikken. Drie is wat mager, Antec.

De harde schijven kun je op de brackets vastschroeven. Er is tevens aan 2,5”-hdd’s en ssd’s gedacht. De ontkoppelingsrubbers zitten er al in. Het is een mooi systeem. Is het handiger? Dat betwijfelen we, maar feit is: je wint er wel wat ruimte mee. En het is zonder meer goed uitgevoerd. 

Kabels
Wat wel een licht probleem is bij de Solo II, is het wegwerken van kabels achter de moederbord-tray. Daar is de ruimte
tussen het zijpaneel en de achterplaat wat krap, waardoor dikkere kabels niet echt lekker achterlangs kunnen lopen. Met wat slim managen kan het wel, maar Antec had wat meer ruimte vrij kunnen laten. 

Stil
Antec levert één ventilator mee. Die is achterin geplaatst en is onhoorbaar stil. Samen met de voeding – die ook bovenin is geplaatst – moet deze de warmte van de processor afvoeren. Het is natuurlijk ook nog mogelijk een ventilator voorin te plaatsen. Deze kan dan extra koele lucht aanvoeren, wat bij high-end systemen kan helpen.

Geschreven door: Jaap Veenstra op

Category: Review, Behuizingen

Tags: