abonneren

Akasa Omega AK-BKCSE-05

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
De Omega volgt de Eclipse op in Akasa's behuizingenreeks. Met de bouwkwaliteit is weinig mis en Akasa heeft aan een aantal leuke designfeatures gedacht.

Niet alleen kunnen de zijpanelen van de Omega verwijderd worden, maar ook de bovenzijde is af te nemen. Dit maakt het een stuk makkelijker om componenten als een voeding of waterkoelingsset te installeren dan we normaal gewend zijn. Wie van plan is gebruik te maken van waterkoeling zal blij zijn dat zowel het linkerzijpaneel als het bovenpaneel voorzien zijn van afneembare mesh. Op deze plekken is het dus mogelijk een radiator te monteren. Wie liever voor conventionele cooling gaat kan hier fans monteren. Het is wel vreemd dat Akasa geen gaten heeft voorgeboord voor externe waterbuizen.

Afgezien van het roestvrij stalen moederbordpaneel en de achterzijde (die samen als een blok te verwijderen zijn) is de Omega geheel opgetrokken uit zwart, geanodiseerd aluminium (1.5 mm voor het chassisframe, 1.2 mm voor de panelen). Het gewicht is 8.5 kilogram. De draagbeugels voor de voeding zijn erg wijd en lang, zodat vrijwel alle moderne voedingen een plek in deze kast kunnen vinden. Een verplaatsbare bovenbeugel zorgt voor extra steun.

De deur aan de voorzijde hangt aan drie stevig uitziende scharnieren en een mesh over de gehele voorkant zorgt voor ventilatie. Er zijn uitsparingen in het voorpaneel aangebracht om de airflow die via de voorste 120 mm-fan binnenkort te faciliteren. Een tweede 120 mm-fan bevindt zich aan de achterzijde van de kast. De deur is zodanig gekromd dat de power- en resetknoppen altijd toegankelijk zijn. Achter de deur bevinden zich vier 5.25-inch drive bays en de deur komt niet tegen de knoppen van de optische drives aan.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Goede bouwkwaliteit
  • Zonder gereedschap te monteren
  • Geen gaten voor watercooling
We zijn wat teleurgesteld in de afwezigheid van voorgeboorde gaten voor waterkoeling, maar wie hier geen gebruik van maakt (of wie zelf durft te boren) heeft aan de Akasa Omega een stevige en goed gebouwde behuizing.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Behuizingen

Tags: