abonneren

Aegis CH-05SL-B

Chieftec heeft een groot assortiment aan pc-kasten, van kleine mediacenters tot grote workstations. Eén van de laatste toevoegingen aan het assortiment is de Aegis CH-05SL-B, een miditower in de Mesh-lijn.

De klep aan de voorzijde is uitgevoerd met een meshpaneel, waardoor de kast zijn luchtventilatie binnenkrijgt. Deze lucht gaat vervolgens door een grille in het voorpaneel heen, terwijl extra lucht door een meshraam in het zijpaneel aangezogen wordt. Waarom deze kast in de Mesh-lijn zit is dus duidelijk.

De kast is opgetrokken uit staal, terwijl de bezel van plastic is. De deur bevat geen voorgeïnstalleerde fans, wel bevestigingspunten voor twee 120mm- of twee 92mm-fans. Eén 120mm-fan kan in de bovenzijde van de kast geplaatst worden, maar dit is een lastig karwei. De bovenzijde van de behuizing wordt op zijn plaats gehouden door zes schroefjes. Drie ervan zitten aan de achterzijde en zijn eenvoudig te verwijderen (al zien we hier liever duimschroeven). De drie aan de voorzijde kunnen alleen losgeschroefd worden door de bezel te verwijderen, wat nogal onhandig is. De drie schroeven aan de achterzijde zijn eigenlijk al voldoende om de dakplaat op zijn plek te houden.

De tweede 120mm-fan past direct op het achterpaneel, terwijl twee 92mm-fans via een beugel op het (vaste) moederbordpaneel geplaatst kunnen worden. Deze blazen lucht over de 3,5-inch drivekooi. Deze kooi kan tot zes 3,5-inch drives bevatten en er is geen gereedschap nodig om de drives te installeren, slechts twee plastic rails per drive. Met deze rails glijdt de drive eenvoudig in de kooi. Boven de kooi bevindt zich een enkele 3,5-inch bay die van buitenaf benaderbaar is. Deze is ideaal voor een cardreader, floppydrive of fan controller. Deze bay en de drie 5,25-inch bays zijn eveneens zonder gereedschap te gebruiken en worden op hun plaats gehouden door een pin aan een plastic arm. Trek de arm terug en de drive kan geplaatst worden; laat de arm terug en de pin zet zich vast in het schroefgat van de drive.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • gereedschapsvrije drive bays en expansieschilden
  • geen fans meegeleverd
De Chieftec Aegis is een miditower zonder toeters of bellen. Er is veel interne ruimte om mee te werken en de kast is uitermate geschikt voor de minder bedeelde pc-bouwer.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Behuizingen

Tags:

Laatste reactie