W5000

Deze enorme kast met witte en zilveren afwerking bevat dlp-techniek. De BenQ W5000 heeft de bij de dlp-techniek gebruikelijke 1,2 zoomlens, en biedt u twee unieke gimmicks: U kunt het opstartscherm van de beamer wijzigen in wat dan ook, door een plaatje weer te geven op de beamer en vervolgens de juiste knop in te drukken.
9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Minpunten
Bovendien kunt u als u meerdere bronnen aansluit, gebruik maken van Picture in Picture. Altijd handig als u televisie met reclame kijkt.

Priegelig

Het menu van de BenQ is behoorlijk klein, al heeft dat ook wel wat te maken met de wat grotere dan gemiddelde afstand die de beamer nodig heeft om tot een mooi breed scherm te komen. Reken voor een 3 meter scherm op een opstelling tussen de 480 en 580 cm van het scherm. Maar ook bij een 3 meter breed scherm vinden we op een redelijk ideale kijkafstand van 4,5 meter het menu wat priegelig.

Kleuren

Brilliantcolor, een serie van maatregelen waaronder rekenalgoritmes van Texas Instruments om de kleurweergave te verbeteren, kan gedeeltelijk aangepast worden door de beamerfabrikant. Bij deze BenQ neemt de helderheid bij het aanschakelen van Brilliantcolor sterk toe, iets wat logisch is want daar is BrilliantColor ook (mede) voor bedoeld. De ventilator reageert hier ook onmiddellijk op, en dat zou niet nodig moeten zijn omdat de effectieve energie van de lamp wel toeneemt, maar niet de helderheid van de lamp zelf. Maar ook met BrilliantColor aan is de ventilator met 33 dBa nog niet echt storend aanwezig.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Prima beeldkwaliteit
  • Picture in Picture
  • Menu erg klein
  • Zoomfactor beperkt
De weergavekwaliteit van deze beamer is gewoon prima. Met gemiddelde scores voor geluid en gebruiksgemak, en een redelijke prijs, is het een bovengemiddelde scoorder met wat unieke features.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Beamers

Tags: