W500

Goed bewegend beeld en opgepompt contrast voor weinig.
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Minpunten

Deze lcd-beamer van BenQ die 1280x720 als optische resolutie heeft, bestaat uit een flinke witte kast. Het model is voorzien van een dynamische iris, een soort automatisch diafragma, die het contrast weet op te pompen tot 1:5000. Dat is nodig omdat de lcd-techniek van zichzelf, met de scheiding in drie bundels voor de drie kleurenschermpjes en het daarna weer bundelen van het licht, moeite heeft met hoge contrasten. De iris past zich aan aan het aangeboden signaal en lost dit op.
De lens goed richten gaat buitengewoon simpel doordat de lens horizontaal en verticaal versteld kan worden met een joystickje. De beamer is luid en duidelijk aanwezig, en er klinkt een onrustig aandoende zachte rammel als de ventilator niet op volle snelheid draait. De beeldkwaliteit laat bij bewegende objecten op de hoogste resolutie wat puntjes liggen. Dat ligt niet zozeer aan de optiek maar aan de techniek van het terugschalen van hoge resoluties: we boden een 1920x1080 signaal aan. Op lagere resolutie en bij dvd-weergave is de kwaliteit goed, mede door het behoorlijke contrast.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Slimme lensverstelling
  • Goedkoop
  • Lawaaiig
De BenQ biedt waar naar zijn geld: de lage prijs komt ergens vandaan, en zorgt bijvoorbeeld voor stevig ventilatorgeruis, maar het apparaat geeft goed beeld.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Beamers

Tags: