VPL-HW10

Sony is het als eerste gelukt om de lcos techniek te stoppen in een beamer die hd-resolutie heeft, en toch goed betaalbaar is met zijn prijs onder de 2300 euro.
9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Minpunten

Dit is te meer verbazingwekkend omdat Sony niet bepaald bekend staat om zijn lage prijzen. Sony heeft een goede naam, ook op servicegebied, en dat kost nu eenmaal geld.
De VPL-HW10 heeft dan ook geen motorische zoom, focus of lensverschuiving. De zoom is bovendien beperkt tot een factor 1,6. Ook is de helderheid met 1000 ANSI lumen goed maar niet geweldig. Dat is alleen van belang in onverduisterde kamers, en daarmee hebben we de nadelen wel gehad:

Beeldkwaliteit

De beamer geeft prachtige beelden weer, ook zonder specifieke instellingen, en kent uitgebreide instellingen mocht u toch denken dat het nog beter kan. De automatische iris is in twee stappen op te voeden, zodat zowel donkere als lichte scènes goed tot hun recht komen.

Bediening

De keuzemenu’s zijn gedegen en logisch opgezet, ondanks de vele mogelijkheden. De VPL-HW10 is met zijn 30 dBa in volle helderheids-modus niet te luid, en het standby verbruik is erg laag. Natuurlijk wordt x.v.Colour ondersteunt, de uitbreiding van de RGB kleurruimte die tot mooiere kleuren moet gaan leiden.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Perfecte beeldkwaliteit
  • Uitstekende prijs/kwaliteit
  • Geen motorische zoom of focus
Een goed uitziende hd beamer met een uitstekende bediening, zowel op afstand als rechtstreeks. Bovendien een uitstekende beeldkwaliteit en relatief betaalbaar: De Sony VPL-HW10 is een winnaar.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Beamers

Tags: