VPL-AW15

Brave Bravia beamer met hoog contrast, lensverstelling en 720p resolutie.
9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Minpunten

Deze beamer is voorzien van lcd-techniek met een automatische iris, een soort diafragma dat in donkere scènes het licht vermindert. Daardoor komt Sony op een contrastratio van 10.000:1. Daar is zo’n iris wel voor nodig, want lcd-techniek zonder heeft teveel last van lichtlekkage naar de lens als dat niet zou moeten. Ondanks dat een automatische iris steeds even tijd nodig heeft voor de aanpassing worden donkere filmscènes zichtbaar mooier weergegeven, zonder dat het ten koste gaat van heldere scènes.
De grote metallic kast met donkergrijze randen is voorzien van wieltjes om de lens te verschuiven, wat erg handig is bij het opstellen. Op de kast zit een soort mini joystickje om de menu’s te bedienen. Sony heeft de beamer opgenomen in de Bravia reeks, hun consumenten-topreeks. Het menu is prima in orde, desgewenst in het Nederlands, en het geluidsniveau is redelijk.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Uitstekende beeldkwaliteit
  • Verstelbare lens
  • Het kan nog wat goedkoper
De beamer draagt niet voor niets het Bravia logo: de beeldkwaliteit is mede dankzij het hoge contrast uitstekend, en de prijs is voor een a-merk niet te hoog.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Beamers

Tags: