abonneren

Themescene HD73

720p Beamer met briljante kleuren.

De HD73, een mooi wit kastje met dlp-techniek, gebruikt DarkChip3 en laat het kleurenwiel vijf sequenties maken per frame ter voorkoming van het regenboog-effect. De 720p beamer heeft een enorme hoeveelheid kleurinstellingen: De BrilliantColor software van Texas Instruments wordt hier volop benut. Dat leidt mede door de dynamische helderheidsaanpassing van de lamp tot een contrastratio van 6000:1. Dlp werkt door middel van minieme spiegeltjes die enorm snel kunnen schakelen. Per pixel is er in de consumentenklasse 1 spiegeltje, en het kleurenwiel zorgt voor de kleuren.
DarkChip3 verkleint de afstand tussen de spiegeltjes die het licht naar de lens reflecteren, leidend tot minder strooilicht. Bovendien gebruikt men beter licht-absorberend materiaal op de plek waar het licht komt als de spiegeltjes in de ‘uit’-stand staan. Als laatste is het kuiltje voor het bevestigingspunt van ieder spiegeltje kleiner geworden, zodat het spiegeloppervlak zo glad mogelijk is. Met elkaar zorgen ze ervoor dat er minder licht in de lens valt als de spiegels in de uit-stand staan. De beamer geeft prima bewegende beelden weer.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Uitstekende beeldkwaliteit
  • Briljante kleuren
  • Kleurinstellingen tot in het oneindige
  • Voor kwaliteit moet je ook betalen
Een uitstekende beamer, die meerwaarde biedt voor iedereen die veel kleurinstellingen wil hebben, maar wel wat stevig aan de prijs is.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Beamers

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord