PT-AE1000E

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Full hd beamer met zakelijke uitstraling valt op door dvd-weergave.
9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Minpunten

Deze beamer gebruikt lcd-techniek, waarbij drie aparte mini-lcd schermpjes in de kleuren rood, groen en blauw worden belicht, en via een prisma het resultaat tot één beeld wordt samengebracht. Doorgaans levert dat minder hoge contrasten vanwege lekkend licht: De Panasonic lost dat op met een automatische iris, een soort diafragma, en komt dan tot een contrastratio van 11.000:1. De zwarte vierkante kast van de Panasonic is strak. Alle knoppen behalve de twee draaiwieltjes voor de lensverstelling zijn verstopt achter een luikje in de zijkant. De lensverstelling vergemakkelijkt het opstellen aanzienlijk. De Panasonic straalt zakelijkheid zonder poespas uit. De uitgebreide meegeleverde afstandsbediening is programmeerbaar zodat u hiermee ook andere apparaten kunt bedienen. Na het handmatig verwijderen van de enorme lensdop van elf centimeter doorsnee kun je het zoomen en scherpstellen gemotoriseerd uitvoeren.
Deze beamer heeft een uitstekende beeldkwaliteit, maar één onderdeel valt extra op. De weergave van dvd’s, die eigenlijk natuurlijk een veel lagere resolutie hebben dan de 1920x1080 beeldpunten van deze beamer, is uitmuntend.

PluspuntenConclusie
  • Perfecte beeldweergave ook dvd
  • Verstelbare lens
  • Programmeerbare afstandsbediening
Uitstekend beeld, en opvallend goede weergave van dvd’s, maar een garantie van 1 jaar is op een dergelijk apparaat niet meer van deze tijd.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Beamers

Tags: