abonneren

Pocket Imager SP-P300ME

Een beamer op zakformaat blijkt mogelijk door gebruik te maken van led in plaats van het traditionele lcd of dlp. Maar kan een kleine beamer de concurrentie met de grote modellen wel aan?

Presenteren in de trein of op de hotelkamer: dat zijn scenario's waarbij de kleinste beamer van dit moment zijn kracht laat zien. Met afmetingen waarbij hij bijna in uw handpalm past, weet deze beamer beeld te projecteren op 50 centimeter afstand. De projectiediagonaal op deze afstand is zo'n 33 centimeter. De afstand kan vergroot worden tot zo'n drie meter, zodat u een projectiediagonaal van maximaal 160 cm kunt bereiken: erg indrukwekkend. De ruimte moet daarvoor wel flink verduisterd worden, want met een lichtopbrengst van 25 ansilumen is de beamer niet sterk genoeg voor projectie bij daglicht.

Met de optionele accu kunt u de beamer 2,5 uur onafgebroken gebruiken, wat voor de meeste zakelijke presentaties meer dan voldoende zal zijn. De beamer is erg stil: we meten 31 dB(A), wat niet meer is dan een licht geruis. Dat komt door het gebruik van leds als lichtbron; deze nemen slechts 18,8 watt aan energie op en geven nauwelijks warmte af, in tegenstelling tot lcd of dlp.

De kleurweergave van de Samsung is overtuigend, al is de blauwweergave zo'n 20 procent te sterk bij de fabrieksinstellingen. In het menu is dit handmatig aan te passen. Verzadigde kleuren en een verrassend scherpe en contrastrijke projectie: de eerste led-beamer kost 850 euro en overtuigt over de gehele linie. De beamersmarkt heeft er een concurrent bijgekregen.

PluspuntenConclusie
  • Met recht portable te noemen.
  • Goede kleurweergave.
  • Stil.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Beamers

Tags: