PLC-XW50

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Een goedkope oplossing voor presentaties bij een vaste opstelling.
6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • Minpunten

In deze witte kast schuilt een no-nonsense beamer met 1024x768 beeldpunten. Misschien iets té basic: een zoomfunctie op de lens hadden we prettig gevonden, nu moeten we het doen met alleen een resolutie-verpestende digitale zoom. Opstellen van dit apparaat is dus nog niet zo simpel, ook al biedt Sanyo op de website een afstandsberekeningstool aan. Wél handig is het ingebouwde schuifje voor de lens.
Het Nederlandstalige menu is simpel maar voor gewoon gebruik goed genoeg. De contrastratio is opvallend laag met zijn 400:1, iets waarvan de lcd-techniek met zijn drie schermpjes en prisma wel vaker last heeft. Door de meer dan voldoende lichtsterkte, 1500 ANSI lumen, voldoet de PLC-XW50 prima voor presentaties. Dee beeldkwaliteit bij weergave van bewegende beelden zoals dvd’s houdt echter niet over.
Sanyo doet niet kinderachtig over garantie: 3 jaar op het apparaat én op de lamp. Er is ook een variant, de Sanyo PLC-XW55, met een sterkere lamp en 2000 ANSI lumen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Goedkoop en simpel
  • Handige lensdopvervanger
  • Geen optische zoom
  • Weergave bewegende beelden matig
Geen slecht product voor presentaties als u hem goed weet op te stellen, maar met verouderde specificaties en minder geschikt als thuisbioscoop.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Beamers

Tags: