Pico PK101

De Pico is een beamer voor in de broekzak. Dit kleine projectieapparaatje sluit u aan op uw mobiele telefoon of mediaspeler.
6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • Minpunten

Optoma's Pico is klein en gemakkelijk te bedienen. Er is een aan/uit/helderheid-schuifje, een focuswieltje, een mini-usb-poort om de accu op te laden en een av-in-poort. De basis van de beamer bevat een schroefdraad voor een statief. Een draagtas, usb-lader en av-kabel maken het pakket compleet. De Pico wordt geleverd met twee batterijen die elk rond de twee uur met één lading zouden moeten doen. De meegeleverde av-kabel maakt gebruik van drie tulpstekkers voor video en beide geluidskanalen. Wie de Pico op zijn Apple- of Nokia-apparaat wil aansluiten, kan hier een speciale kabel voor aanschaffen.

De beamer lijkt vooral bedoeld voor gebruik met een mobiele telefoon of mediaspeler, maar dit scenario stelt ons voor een probleem: de ingebouwde speaker is te zwak -- zelfs het geluid uit de mobiele telefoon zelf is nog beter dan wat er uit de Pico-speaker komt. Helaas schakelen de meeste apparaten hun interne speaker uit zodra je een av-kabel inplugt. U kunt dan niet om de speaker van de Pico heen. Een audio-uitgang om het geluid door te lussen naar een externe speaker zou uiterst welkom zijn.

Met een pixelresolutie van 480x320 kunt u haarscherpe beelden vergeten. Tekst en lijnen krijgen zelfs een behoorlijk kartelige rand. Wie animaties of tekenfilms kijkt zal zich hier aan storen, maar bij het bekijken van normaal videomateriaal valt het eigenlijk niet op. De beamer is sterk genoeg om gebruik te worden zonder de kamer te dimmen, al valt dit voor zakelijke presentaties niet aan te raden.

Om een goede vergelijking te geven: de beeldkwaliteit is wat u verwacht van een goede vhs-tape. We hebben de Pico voor de goede orde ook even aangesloten op de composiet-uitgang van een Laserdisc en de resultaten zijn behoorlijk goed -- geen home cinema-kwaliteit, maar zeker adequaat. De Pico ondersteunt zowel pal- als ntsc-bronnen en schakelt automatisch naar de juiste beeldfrequentie. Het is mogelijk een beeld met een diagonaal van anderhalve meter te projecteren, maar daarvoor is een duistere kamer nodig. Beter is het om een kleiner, helderder beeld te projecteren.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • compact
  • heldere beelden
  • lage resolutie
  • slecht geluid
De Optoma Pico is een uiterst handzaam beamertje, maar de kwaliteit is niet goed genoeg voor intensief gebruik.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Beamers

Tags: