PH730

Een behoorlijk stille beamer met 720p resolutie en luxe uiterlijk.
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Minpunten

Deze mooi vormgegeven kast van Acer heeft de lens achter een ingebouwde metalen plaatje verstopt. Makkelijker dan een losse lensdop, maar jammer dat de vergrendeling slecht is. Zo verschuift de plaat bij vervoer alsnog, en weg is de bescherming.
De beamer gebruikt dlp-techniek, in een variant die modern genoeg is voor een contrastratio van 1:2500 en 1200 ANSI lumen lichtsterkte. Het regenboogeffect hebben we ook niet kunnen constateren, maar komt bij de modernste dlp-beamers ook amper meer voor. Opvallend is hoe hoog het beeld staat: de beamer projecteert duidelijk boven de eigen hoogte. De menu’s zijn modern vormgegeven maar doen wat klein aan op het scherm met zijn resolutie van 1280x720. Ze zijn niet in het Nederlands. De weergave van bewegend beeld, waar deze beamer met zijn hdmi-aansluiting voor is bedoeld, is goed. Behalve een hdmi, kunt u ook een dvi-ingang gebruiken. De hoeveelheid ventilatorgeruis valt alleszins mee. Al met al een prima beamer, maar we kennen Acer vooral als een value-for-money merk en daarvoor is deze beamer wel wat aan de prijs.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Goede beeldkwaliteit
  • Handige lensdopvervanger
  • Stevig geprijsd
Goede beeldkwaliteit, niet te veel lawaai, luxe uitstraling: Nog wat kleine afwerkingsfoutjes die om verbetering vragen, verder is het een prima apparaat. Wel is de prijs nog te hoog.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Beamers

Tags: