PH530

Een goedkope beamer met 720p resolutie die waar biedt voor zijn geld.
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Minpunten

Deze dlp-beamer is vrij klein en presteert best goed. Opvallend is hoe hoog het beeld staat: de beamer projecteert duidelijk boven de eigen hoogte, wat bij een thuisbioscoop al gauw tot het ondersteboven monteren zal leiden. Technisch is dit geen probleem.
De dlp-techniek werkt met een kleurenwiel om de kleuren te genereren, maar de nieuwste generaties van deze techniek hebben alleen bij heel hoge uitzondering nog last van het regenboogeffect. Hierbij worden lichte kleuren als een soort waaier van kleuren weergegeven als je je ogen er langs laat gaan. Op deze Acer hebben we dit niet gezien.
De menu’s zijn modern vormgegeven maar doen wat klein aan op het scherm. Ze zijn niet in het Nederlands. De weergave van bewegend beeld, waar deze beamer met zijn 1280x720 reolutie en hdmi-aansluiting voor is bedoeld, is simpelweg in orde. Het geluidsniveau is niet zo laag, en enige luxe zit er ook niet aan, maar voor dit geld moet je ook niet alles willen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Goede beeldkwaliteit
  • Goedkoop
  • Niet erg stil
Voor de PH530 geldt dat het waar voor zijn geld is: Een goedkope 720p beamer met hdmi-aansluiting die bewegend beeld gewoon goed weergeeft.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Beamers

Tags: