abonneren

NP60G

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Compact en lichtgewicht, maar met een geluidsniveau van circa 40 dB(A) aan de luidruchtige kant -- dat is onze eerste indruk van de NEC NP60G.

De NEC NP60G neemt ons veel werk uit handen bij het afstellen: de signaalbron wordt automatisch gekozen, het beeld wordt automatisch via trapezoidecorrectie rechtgezet en zelfs het vinden van de juiste focus is geen probleem voor de NP60G. Voor dat laatste moet u uiteraard wel zorgen dat er zich geen obstakels tussen het infraroodoog onder de lens en het projectieoppervlak bevinden. Afhankelijk va het materiaal waar u op projecteert zijn er verschillende instellingen in de beamer te vinden -- NEC kan niet alleen overweg met witte wanden, maar ook een groene schooltafel is geen probleem. De kleurweergave en helderheid worden probleemloos aangepast.

De NP60G is een DLP-beamer die op XGA-resolutie een zeer heldere en scherpe beeldweergave neerzet. De kleuren zijn gelijkwaardig verdeeld. De hoge helderheid van meer dan 2100 ansi-lumen zorgt ook in verlichte ruimtes voor een goed zichtbaar beeld. In donkere ruimtes valt de zeer zwakke contrastwaarde op, waardoor zwarte vlakken wat grijzig overkomen. De NP60G is voorzien van aansluitingen voor vga, svideo en composiet. Dvi ontbreekt.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Uitstekende helderheid
  • Kan overweg met verschillende projectieoppervlakken
  • Slechte contrastwaarde
  • Hoge geluidsproductie
De NEC NP60G valt niet alleen op door zijn compacte afmetingen en gerichte gewicht, maar ook door de uitgekiende automatische beeldscherpstelling. Door zijn slechte contrastwaarden en behoorlijke geluidsproductie is de beamer helaas niets voor filmavondjes.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Beamers

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord