abonneren

MP721

De zakelijke beamer MP721 van BenQ produceert slechts 31,9 dB(A) aan geluid tijdens gebruik. Wordt de beamer in de eco-stand geschakeld, dan is de geluidsproductie zelfs nog 3 dB(A) minder. Voor een beamer is dat uiterst stil.

De BenQ MP721 heeft om een groot beeld te projecteren een redelijke afstand tot het scherm nodig, omdat de projectieafstand zich tot de beelddiagonaal met ongeveer 4:3 verhoudt. De aansluitingen laten weinig te wensen over: zowel computer- als consumentenelectronica vindt een aansluiting op deze beamer. Alleen een hdmi-aansluiting is niet aanwezig, maar deze levert toch geen voordelen op bij een zakelijk model.

De beamer bereikt een hoge maximale lichtsterkte van 1693 ansi-lumen. Zwarte vlakken komen krachtig donker over en de contrastverhouding ligt op 1674:1. Beiden zijn voor een beamer in deze klasse zeer goede waarden. Met een gewicht van ongeveer 2,7 kilo geldt de BenQ MP721 overigens niet tot de lichtste mobiele beamers.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Goede contrastwaarden
  • Stil
  • Zwaar
Een lichtsterke zakelijke beamer met een lage geluidsproductie. Voor mobiel gebruik is het apparaat met zijn gewicht van 2,7 kilo wat aan de zware kant.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Beamers

Tags: