MovieTime DV11

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
U kunt flink wat geld uitgeven aan een grote plasma-tv om een eigen thuisbioscoopje te creëren, maar voor een écht bioscoopgevoel gaat er niets boven een fatsoenlijke beamer. Helaas is de installatie meestal veel te lastig, vooral als er flink met meubels geschoven moet worden.
7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Minpunten

De Optima Movietime DV11 is speciaal ontworpen voor een zo eenvoudig mogelijke installatie van uw thuisbioscoop. De beamer heeft een ingebouwde dvd-speler en is voorzien van stereo-luidsprekers. De DV11 is dus écht plug-and-play: u sluit de stroomkabel aan, stopt er een schijfje in en u kunt genieten.

De achterzijde van de DV11 is voorzien van extra connectors om uw pc, set-top-box of game console aan te sluiten. Een vga-naar-scart-adapter wordt standaard meegeleverd door Optoma. Het is nogal vervelend dat de kabel geen aansluiting heeft voor het audiosignaal, maar er is voorzien in een digital uitgang om een surroundsysteem aan te sturen.

De beamer zelf is een dlp-model en maakt gebruik van de Texas Instruments DarkChip2. De interne resolutie is 800x600, maar de beamer kan materiaal tot 1080i downscalen en doet dit wat ons betreft met een prima kwaliteit. High definition-beelden in 1080p accepteert de beamer niet.

Een kleine afstandsbediening met drukknoppen laat ons de beamer naar wens afstellen en we hoeven maar weinig aanpassingen te maken om tot een goed beeld te komen. Keystonecorrectie is mogelijk, maar de DV11 kent geen lens shift. Het is dus niet mogelijk om de beamer aan één uiteinde van het scherm neer te zetten. We vinden de beamer wat aan de lawaaiige kant, al valt dat niet meer op zodra we een luidruchtige film aanzetten.

De beeldkwaliteit is ronduit prima. Hoewel we een speciaal beamerscherm aanraden, weet de DV11 prima resultaten op een simpele witte muur te toveren -- zelfs in het halfduister. Het geluid is verrassend vol, gezien de kleine afmetingen van de beamer zelf, en wie filmgeluid erg belangrijk vindt kan een optionele 50W subwoofer aanschaffen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Makkelijke installatie
  • Goede beeldkwaliteit
  • Ingebouwde dvd-speler en speakers
  • Lawaaiig
  • Componentadapter niet meegeleverd
De Movietime DV11 is een uiterst handzame thuisbioscoop die de grootste ergernissen van het gebruik van een beamer thuis weet op te lossen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Beamers

Tags: