Infocus IN3118HD

Beeldschermen en televisies worden steeds groter, maar wil je écht heel groot beeld, dan loopt dat enorm in de papieren. Tenzij je kiest voor een full-hd projector, want daarmee kan je voor relatief weinig geld een groter beeld creëren dan met de grootste tv. We hebben er zeven getest.
5
Score
50
Score: 50
  • Pluspunten
  • helderheid
  • Minpunten
  • contrast
  • kleurweergave

De IN3318HD van Infocus is een wat vreemde eend in de bijt. Anders dan de drie projectoren van Acer, Epson en Optoma is dit apparaat namelijk niet specifiek bedoeld voor thuisgebruik. Dit wordt voornamelijk verraden door de maximale helderheid van de projector, die met 3600 lumen ruim de helft hoger ligt dan die van de concurrentie. Hoge helderheid is vooral belangrijk in verlichte vergaderkamers, voor thuisgebruik in een (deels) verduisterde ruimte zorgt een hoge lichtopbrengst alleen maar voor een slechte zwartweergave. De IN3118 HD biedt echter wel een low-power-modus voor de lamp en wanneer we die inschakelen en de projector in de Cinema-beeldstand zetten, laat de IN3118HD een plaatje zien dat qua helderheid lijkt op dat van de Optoma HD25 die we verderop bespreken. Het beeld is echter een stuk helderder dan wat de projectoren van Acer en Epson in hun Cinema-modi laten zien.

Helaas blijkt de IN3118HD ook in de low-power-modus geen uitblinker als het om zwartweergave gaat, op dit punt scoort de projector beduidend slechter dan de drie andere projectoren. Ook qua beeldkwaliteit weet de IN3118HD niet te overtuigen. De grijsweergave is redelijk netjes, maar de gemiddelde kleurafwijking is érg hoog, waarbij vooral opvalt dat het kleurbereik wat beperkt is en de onderlinge helderheid van de kleuren sterk uiteenloopt. Hierdoor ogen vooral rood- en groentinten wat flets. De projector biedt bovendien maar weinig mogelijkheden om dit bij te regelen. Samen met de relatief hoge prijs van gemiddeld € 1230 maakt dit dat we de IN3118HD niet aanraden voor gebruik in een verduisterde ruimte. Wil je de projector daarentegen bij (veel) omgevingslicht gebruiken, dan is het van de geteste modellen absoluut het meest geschikte apparaat.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Beamers

Tags: beamers, infocus, projectors