HC5500

Deze Mitsubishi HD-projector is wat lastig te plaatsen, maar dat nadeel wordt gecompenseerd door zijn relatief lage prijs.
7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Minpunten

De Mitsubishi beamer biedt gemotoriseerde zoom en focus, en gemotoriseerde verticale lensverschuiving. Horizontale lensverschuiving ontbreekt, maar is ook minder hard nodig. De zoom is beperkt tot een factor 1,2, dus oppassen en uw opstelling voor aanschaf uitmeten is aan te raden. De beamer komt namelijk maximaal op ongeveer 5 meter van het scherm bij een schermbreedte van 3 meter, en dat is de plek waar veel mensen het liefst zitten te kijken.

Stil

De Mitsubishi is buitengewoon stil met een gemeten waarde van 30 dBa in de heldere modus. Handig zijn de vele directe toetsen op de afstandsbediening met verlichting: U kunt er niet alleen het menu mee openen en de input kiezen, maar ook met één toets meteen naar bijvoorbeeld kleurtemperatuur springen. Het menu is uitgebreid maar laat zich soms ingewikkelder bedienen dan nodig is.

Beeldkwaliteit

De lenskap is geen ronde dop, maar een losse kap die in de behuizing integreert totdat u hem verwijdert. De lens valt ver binnen de behuizing zodat de kap er best af mag blijven.
De HC5500 komt door de stille en snelle auto-iris, die u in 5 stappen kunt instellen, tot een prima contrastratio. De beeldkwaliteit waarderen we met een 7,7, want het kan op details nog beter. Nog zo’n detail wat beter kan: het (gemeten) standby-verbruik van 7 watt is wat aan de hoge kant.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Goedkoop
  • Stil
  • Lage zoomfactor
  • Weergave niet perfect
De prijs en het minimale ventilatorgeluid zorgen dat we met de tekortkomingen kunnen leven: de Mitsubishi is een prima keuze voor een hd-beamer bij een beperkte portemonnee. Meet wel even na waar u de HC5500 opstelt, en overweeg plafondbevestiging.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Beamers

Tags: