HC5000

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Een heerlijk stille beamer met een loepscherp full-hd beeld.
10
Score
100
Score: 100
  • Pluspunten
  • Minpunten

De grote, licht gekleurde HC5000 heeft een apart gevormde rechthoekige lenskap die deel uitmaakt van de kast. Je dient deze handmatig te verwijderen, waarna focus en zoom gemotoriseerd zijn. Dat niet alleen: Ook de lensverstelling is gemotoriseerd, zodat opstellen lekker makkelijk gaat.
Het is wat onhandig van Mitsubishi dat ze de layout van het menu gewoon zo gelaten hebben als bij kleinere modellen: Door de hoge resolutie is het menu dan erg klein. Maar heel erg is dat niet, want het beeld is op de full hd resolutie van 1920x1080 beeldpunten loepscherp en precies. Bovendien is het een verademing om deze beamer echt bijna niet te horen. De contrastratio van deze lcd-beamer is 10.000:1, dankzij een automatische iris. Zonder dit is het contrast van de lcd-techniek met zijn drie schermpjes en prisma vaak niet al te best. De iris kan bij donkere scenes als een soort diafragma het licht beperken. Ook bij bewegende beelden is de beeldkwaliteit prima, zowel op de hoogste resoluties als bij dvd-weergave.

PluspuntenConclusie
  • Perfecte beeldweergave, ook van full HD
  • Gemotoriseerde verstelbare lens
Loepscherp beeld in superhoge resolutie, goede weergave van bewegende beelden, bijna onhoorbare ventilators, hoog contrast. Een topper.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Beamers

Tags: