H5350

De H5350 dlp-projector van Acer biedt hd-beelden (720p) in een kleine, handige behuizing. Dat beamerprijzen in een vrije val beland zijn is duidelijk: de H5350 biedt een beeldkwaliteit waar u 18 maanden geleden tweemaal zoveel voor had moeten betalen.
9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Minpunten

De H5350 accepteert vga, component, composiet, svideo en hdmi dus voor ieder is er wat wils. De beelden die we uit onze dvd-speler en satellietontvanger toveren via composiet of svideo zien er prima uit, maar de H5350 laat pas écht zijn kunnen zien wanneer we hem via hdmi op onze Xbox 360 aansluiten. Het is jammer dat de beamer niet overweg kan met geluid over hdmi, maar omdat geluid sowieso beter klinkt via een externe versterker mag dit de pret niet bederven.

De kleuren zijn levendig, maar niet overdreven, en het projectiebeeld is zeer helder -- zij het niet genoeg om ook in daglicht te gebruiken. Het kost ons wel even wat tijd de instellingen zo te krijgen dat de kleurbalans in orde is. Doen we de gordijnen dicht, dan is het beeld uitstekend. Het controlepaneel van de beamer kan uit de behuizing worden getrokken en doet dan dienst als afstandsbediening. Het menu is eenvoudig te doorgronden dankzij tekst en icoontjes. De beamer is uitgerust met verticale keystone-correctie maar veel andere correctieinstellingen zijn er niet. Daarvoor moet u toch bij een duurder apparaat zijn.

Net als alle beamers wordt de H5350 nogal warm gedurende het gebruik dus heeft Acer een ventilator ingebouwd die de warme lucht door een opening in de voorzijde naar buiten blaast. Gebruikt u de beamer thuis, ga dan vooral niet voor de beamer zitten! De ventilator is in een stille kamer zeker hoorbaar, maar tijdens een film merken we er niets meer van. Dankzij het geringe gewicht en de draagkoffer is de H5350 makkelijk mee te nemen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Uitstekende hd-projecties
  • Veel aansluitmogelijkheden
  • Eenvoudig in het gebruik
  • Niet geschikt voor daglichtsituaties
De Acer H5350 is een allrounder die zich zowel thuisvoelt bij het weergeven van pc-beelden, games én films. U krijgt dus flink veel waar voor uw geld. Het enige minpunt is het regenboogeffect, maar dat is een gebrek waar alle dlp-beamers mee te maken hebben. Heeft u er last van, dan zult u toch echt voor een lcd-beamer moeten gaan.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Beamers

Tags: