abonneren

Epson MG-850HD-beamer

Zoek je een beamer en een iPhone dock? Dan is de Epson MG-850HD wellicht een interessante optie: een beamer met geïntegreerde Apple-dock.
Score
80
  • Pluspunten
  • brede i-device ondersteuning
  • indrukwekkende HD-output
  • Minpunten
  • beperkte bestandsondersteuning via usb-stick
  • slechts één HDMI-ingang

None

De Epson MG-850HD is een bijzonder degelijk toestel. Als je een beetje zoekt, kun je hem vinden voor 600 euro, wat een zeer redelijke prijs is voor een kwalitatieve HD-projector met Apple-dock.

De MG-850HD opstellen is een fluitje van een cent. De voetjes zijn verstelbaar, en vooraan bevindt zich een lange verstelbare poot om de projector omhoog te duwen. Met drie schuivertjes boven de lens stel je scherp, regel je de grootte van het beeld en trek je dat beeld waar nodig een beetje scheef met ‘keystoning’. Dat laatste is handig als je de projector niet recht voor de muur kan plaatsen.

Epson beamer met haarscherp beeld

De enige HDMI-ingang zit, net als de component- en video-ingangen, verborgen achter een paneeltje aan de zijkant. Jammer is dat dit paneeltje niet vast zit aan de beamer. De kans op dit kwijtraken is dus behoorlijk aanwezig. De usb- en pc-ingang zitten weer achter een ander paneeltje. Het beeld is haarscherp en komt helemaal goed tot zijn recht in het donker. Games, die we spelen op de aangesloten Playstation 3, tonen ook veel details. We merken zelfs details op die we nog niet eerder op een hdtv zagen.

Epson's uitschuifbare Apple-dock

De dock voor iPhone, iPod of iPad zit verwerkt in een uitschuifbare lade achteraan. Met de meegeleverde afstandsbediening kun je gemakkelijk bladeren door je media. De iPhone of iPad wordt dus puur als opslagmedium behandeld. Hetzelfde geldt voor usb-sticks, al blijkt daar dat Epson niet met al te veel bestandsformaten overweg kan. Achteraan de beamer zit een stel degelijke boxen die een stevig, maar ook licht hol geluid voortbrengen. Belangrijkste voorwaarde voor goed geluid is wel dat je achter de projector zit.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Beamers

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord