Epson EH-TW480 beamer

Met het EK2012 voor de deur lijkt het een ideaal moment om een beamer aan te schaffen. De Epson EH-TW480 levert op papier uitstekende specificaties voor een bescheiden prijs. Hoe zit het met de praktijk?
De Epson EH-TW480 maakt zijn beloften waar. Voor relatief weinig geld heb je een uitstekende beamer in huis. Alleen de speakers en de verstelbare plastic voetjes hadden van ons beter gemogen.
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • uitgebreide instellingen
  • usb-poort
  • goede beeldkwaliteit
  • Minpunten
  • matige speakers

De EH-TW480 wordt geleverd met een draagtas en is licht genoeg om naar vrienden mee te nemen en aldaar een mooie, witte muur uit te zoeken. Hoewel een scherm natuurlijk beter is, vinden wij het zeker geen straf om een paar uur lang filmpjes te kijken op een kale muur. Misschien komt dat door de goede lichtopbrengst van de projector (2800 lumen), waardoor hij in een verduisterde kamer een helder, scherp beeld neerzet. Overdag is het wat meer behelpen, maar zelfs in een zonovergoten kamer weet de Epson EH-TW480 nog een zichtbaar beeld te projecteren.

Epson EH-TW480 beeldkwaliteit

In het algemeen vinden we de beeldkwaliteit van de EH-TW480 hd-ready (720p) projector erg goed. Het contrast is prima en de kleuren zijn mooi. De beamer maakt gebruik van lcd-projectie, waardoor zwart niet zo diep is als bij dlp-projectoren, maar van het dlp-typische regenboogeffect heb je bij de EH-TW480 geen last.

Instellingen van de EH-TW480

Epson laat weinig te wensen over qua instellingen. De projector kan het beeld vergroten, verkleinen en heeft eigenlijk alle standaardopties van een beamer. Mocht hij niet precies recht voor het projectieoppervlak kunnen staan, dan pas je het beeld eenvoudig aan, zodat het alsnog rechthoekig wordt weergegeven (keystone-correctie). Verder heeft de TW480 verschillende kleurenprofielen, waaronder eentje speciaal voor gamers: handig.

Beamer aansluitingen: nu ook met usb!

Naast de gangbare aansluitingen (s-video, vga, hdmi) treffen we aan de achterzijde een usb-poort aan. De beamer kan vanaf deze usb-poort rechtstreeks presentaties en afbeeldingen in jpg-formaat weergeven, waardoor hij eventueel ook zakelijk inzetbaar is.

Epson EH-TW480: goede constructie, matige speakers

Van de geïntegreerde 2W-speakers kun je weinig verwachten, zeker niet als je er een film mee wilt beluisteren. Op laag volume worden de speakers al snel overstemd door de ventilator. Op de constructie van de beamer hebben we weinig aanmerkingen; de behuizing oogt uiterst solide, alleen de verstelbare plastic voetjes zijn van breekbaar plastic.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Review, Beamers

Tags: beamers, projectoren