EH-TW2800

Deze hd beamer met lcd techniek heeft een lens met een zoomfactor van maar liefst 2,1. Dat zorgt, samen met de draaiwieltjes voor lensverstelling, voor een hoge flexibiliteit bij plaatsing. Opvallend is de buitengewoon lange levensduur van de beamerlamp, waardoor de lamp-gebruikskosten per 100 uur onder de 9 euro liggen.
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Minpunten
Bovendien heeft Epson hier vertrouwen in en geeft gewoon drie jaar garantie op niet alleen de beamer maar ook de lamp. Gecombineerd met een gemiddeld stroomverbruik en laag standbyverbruik zult u zich aan de gebruikskosten dus geen buil vallen.

Hoorbaar

Om tot een hoge contrastratio te komen heeft de Epson een automatische irisfunctie, die hoorbaar is boven de ventilator uit. Echt storend is dit niet, ook al omdat de ventilator betrekkelijk stil is. Kleurverwerking gebeurt met 10 bits rekenalgoritmes, en x.v.Colour wordt ondersteund al kunt u daar nog niet veel mee. De Epson heeft een snelkeuze voor de kleurmodes, waardoor met één druk op de knop de weergave kan worden aangepast aan de lichtomstandigheden en de bron.

Ingewikkeld

De beeldkwaliteit van de Epson beamer is gewoon goed, maar niet perfect. Vooral in testen waarbij de resolutie moet worden opgeschaald zijn er soms artefacten. Die kunnen we wel oplossen, maar daar moeten we diep voor het menu induiken, en de betreffende optie zou op de gekozen ‘auto’ stand gewoon in orde moeten zijn. Het uitgebreide menu, waarin veel aanpassingen mogelijk zijn, doet ook wat ingewikkelder aan dan nodig: het is vaak even zoeken waar de functie is verstopt.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Grote zoomfactor
  • Grote lensverstelling
  • Hoorbare automatisch iris
  • Enkele weergave-artefacten
Met zijn lage gebruikskosten, lage aanschafprijs voor full hd resolutie en gewoon goede beeldkwaliteit is dit een prima beamer voor het geld.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Beamers

Tags: