abonneren

CP-X1

De CP-X1-beamer van Hitachi is bedoeld voor het projecteren op de korte afstand. Al op anderhalve meter afstand laat de beamer een beeld zien met een diagonaal van gelijke grootte -- ook prima voor grotere conferentiezalen.

Een leuke feature van Hitachi's CP-X1 is de mogelijkheid om afbeeldingen in jpg, bmp of tif meteen vanaf een usb-stick af te spelen. Een pc of notebook is zo overbodig. Een nuttige toepassing hiervoor is het omzetten van een presentatie in beeldbestanden en zo de presentatie rechtstreeks vanaf de beamer af te spelen. Helaas levert Hitachi geen software mee om PowerPoint-presentaties om te zetten naar beeldbestanden. U dient dit zelf nog even in uw presentatiesoftware te doen -- gemiste kans dus. Waar we wel over te spreken zijn, vooral in kantoorsituaties, is de mogelijkheid de beamer van een pincode te voorzien. Ook is de CP-X1 met een geïntegreerde bewegingsmelder uitgerust. Wordt de beamer verplaatst, dan moeten beeldinstellingen en pincode na inschakelen opnieuw ingevoerd worden.

Met zijn gewicht van 1,8 kilogram en zijn kleine afmetingen is de beamer handig mee te nemen. Met zijn 4:3-formaat en xga-resolutie (1024x768 pixels) is de beamer speciaal gericht op het zakelijke segment. Drie lcd-chips zorgen voor een goede beeldkwaliteit met gelijkmatig helderheidsverloop en een hoge helderheid van 1576 ANSI lumen. Alleen de contrastwaarde van 334:1 valt wat tegen, dlp-projectoren halen een veel krachtigere zwartweergave. Overigens valt zoiets alleen bij compleet verduisterde ruimtes op. Het is voor de dagelijkse praktijk belangrijker te weten dat de CP-X1 vrij stil zijn werk doet. Over de composiet- of svideo-aansluiting worden video's in goede kwaliteit overgebracht. De prijs van 1080 euro is zeker gerechtvaardigd gezien de universele inzetbaarheid van deze zakelijke beamer.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Bewegingsmelder en pincode
  • Goede beeldkwaliteit
  • Contrastwaarde had beter gekund
  • Geen hdmi-poort
De CP-X1 is een compacte zakelijke beamer met een goede beeldkwaliteit, lage geluidsproductie en handige extra'tjes zoals wachtwoordbeveiliging en bewegingsmelder.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Beamers

Tags:

Laatste reactie