Acer H6500

Beeldschermen en televisies worden steeds groter, maar wil je écht heel groot beeld, dan loopt dat enorm in de papieren. Tenzij je kiest voor een full-hd projector, want daarmee kan je voor relatief weinig geld een groter beeld creëren dan met de grootste tv. We hebben er zeven getest.
7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • beeldkwaliteit
  • prijs
  • Minpunten
  • luidruchtig

De kleinste en goedkoopste projector uit de test is van Acer. De H6500 kost gemiddeld € 780 en beschikt over een 1920x1080 dlp-paneel, gekoppeld aan een zoomlens die maximaal 1.2x kan vergroten. Horizontale en verticale lens-shift ontbreken, waardoor het zaak is de projector recht voor het scherm te plaatsen.

Als we de projector inschakelen, valt op dat deze vrij veel geluid produceert. De kleine behuizing herbergt een ventilator die een wat irritante fluittoon produceert. Bij voldoende volume van de geluidsinstallatie wordt het ventilatorgeluid gemakkelijk overstemd, maar tijdens stille scenes zal de H6500 duidelijk hoorbaar zijn. Standaard staat de H6500 zo ingesteld dat de intensiteit van het lamplicht wordt aangepast aan het beeld. In donkere scènes levert de lamp minder licht, en gaat de ventilator ook hoorbaar langzamer draaien. Deze Dynamic Black-functie zorgt voor betere zwartwaarden bij donkere beelden, maar heeft als bijwerking dat het grijsverloop en de kleurweergave niet goed meer kloppen. Schakelen we ook deze functie uit, dan blijkt de H6500 een prima plaatje neer te zetten. Het contrast is met een gemeten waarde van 949:1 niet geweldig, maar het grijsverloop is érg mooi neutraal en ook de kleurweergave is erg goed. Het kleurbereik is vooral voor groen te groot, maar dat kan bijgeregeld worden. De H6500 heeft bovendien weinig last van het regenboogeffect. Dat maakt de H6500 tot een prima presterende projector met een aantrekkelijke prijs, maar helaas wel met een flink geluidsniveau.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Beamers

Tags: beamers, projectoren