Acer C20 Pico

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
De Acer C20 Pico is een van de kleinste en goedkoopste beamers op de markt, maar toch levert hij een indrukwekkende beeldkwaliteit.
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Minpunten

Met zijn bescheiden afmetingen (118 x 61 x 19 mm) is de Acer C20 Pico amper groter dan een iPhone 4. Ook het gewicht is laag gehouden; met 168 gram zal deze C20 goed in de smaak vallen bij gebruikers die veel reizen. Acer levert een lederen reishoes mee. Het uitpakken en aansluiten van de beamer kost nog geen vijf minuten, waarna we een beeld projecteren met een diagonaal van 66 inch, op de maximaal aangeraden afstand van 3,2 meter. Het kleinste beeld dat we kunnen projecteren met de C20 Pico heeft een diagonaal van 5 inch; de beamer staat dan op 25 centimeter afstand.

De gespecificeerde helderheid van 20 ANSI lumen betekent dat het licht in de kamer gedimd moet worden en de gordijnen gesloten. Zo krijgt u het helderste beeld voorgeschoteld. Er is een eco-stand aanwezig, maar deze dimt het beeld naar onze smaak net wat teveel. De contrastwaarde van 2000:1 is indrukwekkend voor een kleine beamer als deze en hoewel de C20 Pico geen hd-signaal kan uitsturen werkt de 16:9-resolutie van 854 bij 480 pixels prima.

Beelden kunnen op elk oppervlak worden geprojecteerd, maar een helder witte achtergrond geeft het beste resultaat. De mogelijkheid de beamer op een statief te schroeven is een leuk extraatje en zorgt ervoor dat we het beeld nauwkeurig kunnen uitrichten.

De C20 Pico maakt gebruik van een dlp-chip in combinatie met een rgb led-lamp. De combinatie hiervan staat garant voor een goede beeldkwaliteit. Sluiten we de beamer op een laptop aan, dan schakelt de laptop de beeldresolutie automatisch over op 800 x 600, waardoor het touchpad wat lastig te bedienen wordt. Gelukkig verhelpen we dit probleem door de laptop eenvoudigweg in te stellen op 1024 x 768.

Een ander pluspunt van de Acer C20 Pico is de connectiviteit. Een mini-hdmi-poort verbindt de beamer met de meestvoorkomende bronnen; vreemd genoeg wordt een kabel van mini-hdmi naar hdmi niet meegeleverd. De beamer kan tevens beeldmateriaal van usb-sticks en geheugenkaartjes inladen dankzij een mini-usb- en microsd-slot. De ingebouwde Slide Show-feature projecteert pdf-bestanden en PowerPoint-presentaties van deze bronnen automatisch op het scherm. Wel moet u ze eerst omzetten met de meegeleverde MPtG-converter. Een presentatie van vijf slides doet hier 20 seconden over. U kunt het beste gebruik maken van een 20pt-lettertype, kleinere puntgroottes zijn slecht leesbaar op een afstand van drie meter.

Bij het aansluiten van een PlayStation 3 stuiten we op problemen. Aanvankelijk krijgen we geen signaal en worden we getracteerd op een blauw icoontje met een rood kruis. Pas nadat we de PlayStation 3 in ingeschakelde stand op een tv aansluiten en daarna op de beamer aansluiten krijgen we signaal. De kwaliteit van films is verrassend goed en de ingebouwde speaker levert een redelijk volume, maar is niet stereo. Gelukkig biedt Acer een audio out-poort, die ook handig is voor zakelijke presentaties in een grote ruimte.

De beamer bevat een ingebouwde accu, die het na 50 minuten opgeeft. Dat is voldoende voor een korte presentatie, maar in de praktijk zult u de C20 Pico aan de netstroom hangen. In eco-stand houdt de beamer het vanzelfsprekend langer vol, maar u verliest hiermee in helderheid. Een groot voordeel van led-beamers is dat de lamp veel langer meegaat; Acer specificeert 20.000 branduren voor dit model. Ook is er geen ventilatie nodig; de C20 Pico is dus fluisterstil, maar wordt wel redelijk warm bij langdurig gebruik.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • goede beeldkwaliteit
  • veel aansluitmogelijkheden
  • klein en draagbaar
  • helderheid valt wat tegen
  • matige accuduur
  • wordt warm bij langdurig gebruik
De Acer C20 Pico is uiterst draagbaar en ook nog eens vriendelijk voor de portemonnee. We zijn erg te spreken over deze kleine beamer, zeker gezien de forse beelddiagonaal van 66 inch die Acer uit de kleine led-lamp tovert. Hoewel de meeste mensen deze Pico voor filmpjes zullen gebruiken, is hij ook prima geschikt voor zakelijke gebruikers die op locatie presentaties moeten geven aan hun klanten.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Beamers

Tags: