abonneren

SX58H7

Nu Intel's focus langzaam verschuift van de Core 2 naar de Core i7, zien we ook dat fabrikanten als Shuttle hun producten hieraan aanpassen.

De SX58H7 is Shuttles eerste Core i7-barebone pc, bestaande uit een micro-atx-chassis, een voeding en een moederbord. Processor en geheugen ontbreken en moet u dus zelf toevoegen. Om de Core i7-processoren te kunnen ondersteunen, is er gebruik gemaakt van een LGA 1366-socket en dezelfde X58-chipset en ICH10R-southbridge die we kennen van full-size moederborden. Aanwezig zijn twee pci-express*16-sloten, zodat u twee grafische kaarten kunt plaatsen. Het systeem ondersteunt daarbij zowel nVidia's sli als ATI's Crossfire. De kast is niet erg breed, dus u zult moeten kiezen voor twee single-slot kaarten of één kaart met dual-slot cooler.

De voeding is aan de zijkant gemonteerd en heeft een efficiëntie van 80 procent. De voeding levert 500 watt aan vermogen, wat gerust indrukwekkend genoemd mag worden voor een micro-atx-systeem als deze. Het is in ieder geval voldoende vermogen om twee grafische kaarten van energie te voorzien. Het moederbord heeft vier ddr3-sloten in plaats van de gebruikelijke zes, maar ondersteunt nog steeds een triple-memory configuratie tot 16 GB.

Om de hardware koel te houden maakt Shuttle gebruik van een vapour chamber cooler. Deze techniek kennen we al van Sapphire's grafische kaarten. Deze cooler staat via heatpipes in verbinding met de fan die zich aan de achterzijde van de behuizing bevindt.

Dat al deze hardware in een micro-atx-chassis gepropt is, houdt automatisch in dat er wat concessies gedaan zijn. Wie beide pci-express*16-sloten gebruikt, heeft geen ruimte meer voor een tv-tuner of geluidskaart. Er kunnen slechts twee 3,5-inch en één 5,25-inch drive in de behuizing geplaatst worden. Shuttle heeft aansluitmogelijkheden voor zes usb-poorten, twee gigabit ethernetpoorten en drie esata-poorten. Met een speciale, meegeleverde kabel kan één van deze poorten ook als interne sata-poort gebruikt worden.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • eenvoudig te installeren
  • ondersteunt dynamisch overklokken
  • vapour chamber cooling
  • dual gigabit ethernet
  • weinig uitbreidingsmogelijkheden
Wie de Shuttle SX58H7 combineert met een high-end grafische kaart, ddr3-geheugen en een Core i7-processor heeft een compact doch uiterst krachtig systeem.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Barebones

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie