abonneren

Shuttle XPC SX58J3

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Dat extreem krachtige pc’s niet altijd groot hoeven te zijn, bewijst Shuttle met zijn XPC SX58J3 barebone. Deze is speciaal ontworpen voor de Core i7-processoren van Intel.

None

5
Score
50
Score: 50
  • Pluspunten
  • Minpunten

De Shuttle XPC SX58J3 ondersteunt zelfs de Core i-7-980 die wel zes processorkernen aan boord heeft. Daarnaast ondersteunt de barebone tot 16 GB aan ddr3-geheugen en kan het geheugen in zowel dual- als triplechannel geplaatst worden. Het moederbord is, zoals u aan de modelnaam kunt zien, gebaseerd op Intels X58-chipset. Het bord heeft twee pci-express-sloten die zowel met sli als met crossfire gebruikt kunnen worden. Verder ondersteunt het moederbord (e)sata, usb2.0 (geen 3.o dus) en beschikt hij over twee Gigabit lan-verbindingen, die u desgewenst samen kunt gebruiken.

Bouwgemak

Het afbouwen van deze barebone is een fluitje van een cent. Alles is netjes afgewerkt en het is onmiddellijk helder waar welke componenten geplaatst moeten worden. Wel moet u oppassen met het inbouwen van de harde schijf. Deze kan namelijk de metalen rand van het frame raken, wat voor kortsluiting kan zorgen.

Testresultaten

Zo gemakkelijk als het afbouwen gaat, zo moeizaam is het de pc te starten. Om de een of andere reden blijft de XPC ‘afslaan’ en wordt er op geen enkele wijze gecommuniceerd wat het probleem is. Na ettelijke ‘Clear CMOS-acties’ – gemakkelijk te realiseren via een knop aan de achterkant – lukt het ons de pc te starten. Als we PCMark en Cinebench draaien op ons testsysteem, bestaande uit een Intel Core i7-980-processor en 6GB-ramgeheugen in tripplechannel, concluderen we dat dit moederbord zo’n vijf procent langzamer is dan volwaardige desktopmoederborden met dezelfde chipset.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • gemakkelijk af te bouwen
  • mooie behuizing
  • start traag op
  • eerste start instabiel
  • langzamer dan vergelijkbare desktopmoederborden
Hoewel dit kastje dus wel veel power ondersteunt, komt deze power niet volledig tot z’n recht.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Barebones

Tags:

Laatste Vacatures