Nieuwe NUC Intel bevat microfoons voor Cortana

Intel heeft de specificaties voor de aankomende Apollo Lake NUC mini-pc’s vrijgegeven. Een opvallende toevoeging vormen twee microfoons die in de voorkant van de behuizing zijn geplaatst. Ze zijn volgens Intel bedoeld voor spraakassistenten als Microsofts Cortana.

De Intel NUC NUC6CAYS en de NUC6CAYH zijn beide gebaseerd op Intels Celeron J3455, een energiezuinige processer die gebaseerd is op Intels Apollo Lake-architectuur. De NUC6CAYH is een barebone terwijl de NUC6CAYS voorzien is van 2 GB RAM en 32 GB flashopslag. De barebone kan maximaal 8 GB RAM bevatten en heeft plaats voor een 2,5inch-schijf of SSD. Afbeeldingen van de nieuwe NUC waren eerder al te zien en toen viel al op dat de behuizing twee gaatjes aan de voorkant heeft. Die gaatjes blijken nu twee microfoons te herbergen die volgens Intel bedoeld zijn (pdf) voor onder andere Cortana.

Voor de huiskamer

Intel richt zich met de nieuwe NUC duidelijk wel op huiskamergebruik. Zo ondersteunt de HDMI2.0-aansluiting CEC waardoor je dezelfde afstandsbediening voor zowel de tv als de NUC kunt gebruiken. Daarnaast bevat ook deze NUC net als zijn voorgangers een infraroodontvanger zodat je de mini-pc ook met zijn eigen afstandsbediening kunt gebruiken.

Geschreven door: Jeroen Boer Boer op

Category: Nieuws, Barebones

Tags: intel, barebone, nuc