abonneren

HMC-2K53A-A3

Als u speelt met de gedachte een htpc (home theater pc) te bouwen en op zoek bent naar een slimline behuizing voor dit doeleinde, dan is de sjieke Hiper HMC-2K53A-A3 zeker de moeite van het overwegen waard.

Met zijn glimmende, pianozwarte afwerking en kleine omvang (430 x 310 x 53 mm) ziet de behuizing er aantrekkelijk uit en in een huiskamer zeker niet uit de toon vallen. De behuizing is zo laag dat u compromissen zult moeten sluiten bij het kiezen van componenten zoals tv-kaarten, maar dit zorgt niet voor serieuze problemen.

Omdat dit een barebone behuizing is, zijn een paar van de componenten al meegeleverd. Hiper heeft op één of andere manier een MSI K9AGM2 micro-atx-moederbord in deze kast weten te persen. Dit moederbord is gebouwd rondom de uitstekende AMD 690G/SB600-chipset en een AM2-socket -- perfect voor een van AMD's energiezuinige Athlon-processoren. De geïntegreerde grafische chipset, de Radeon X1250, zorgt voor een hdcp-compatibele hdmi-poort aan de achterzijde van de behuizing.

Andere featurs in deze barebone zijn een geheugenkaartlezer en een XP/Vista-compatibele vfd-displaymodule. Draadloze netwerkmogelijkheden zijn ingebouwd. Wel zult u uw eigen processor en processorcooler moeten aanschaffen; Hiper-coolers kosten ongeveer rond de € 25. Daarnaast wilt u waarschijnlijk de barebone uitbreiden met een tv-kaart. Hiervoor heeft u een speciale riser-module nodig die de kaart onder een hoek installeert. Verder raden we 800 MHz ddr2-geheugen aan en vereist de kast een 2.5-inch harde schijf en slimline optische drive.

Twee kleine schroeven zetten de bovenkant van het chassis vast en wanneer we deze bovenkant verwijderen valt op dat er voldoende ruimte in de kast is om prettig te kunnen werken. Vreemd genoeg is één van de twee dimm-sloten al gevuld door de infra-rood-ontvanger, zodat u beperkt blijft tot het plaatsen van één geheugenmodule van bij voorkeur 2 GB om Vista prettig te kunnen draaien.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Stijlvol design
  • Compact
  • Slechts een geheugenslot
De Hiper HMC-2K53A-A3 is een erg aantrekkelijke kast om een htpc mee te bouwen. De kast is prettig laag, maar dit betekent wel dat uw keuze in componenten enigszins beperkt wordt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Barebones

Tags: