abonneren

Windows Live One Care

XP en Vista hebben een (beperkte) eigen backupmogelijkheid ingebouwd, maar in Microsofts Live OneCare-suite zitten ook backupmogelijkheden.

Er lijkt weinig verschil te zijn tussen de Vista backup en die van Live OneCare. We vinden de mogelijkheden bij beide te beperkt. De harde(systeem)schijf mag u bijvoorbeeld niet als doellocatie gebruiken. Maar wat erger is, is dat u niet zelf mag kiezen welke bestanden of mappen u wilt backuppen. Wel kunt u aangeven welke bestandstypen meegenomen moeten worden en welke uitgesloten, tenminste... beperkt: bak-, com-, db-, dll-, drv-, exe-, ico-, lnk-, ost-, qqq-, sys- en tmp-bestanden worden geweigerd! Ook alle bestanden in de Windows- en Program Files-map worden permanent uitgesloten van backups. Een volledige systeembackup maken kan dus niet.

Incrementele backups zijn mogelijk, maar differentiële niet. Al met al zien we weinig meerwaarde in de backupfunctie van Live OneCare boven die in Vista. De prijs is op zich gunstig (€ 49,95 voor drie pc's), maar door de basale mogelijkheden en geringe meerwaarde is Live OneCare als backup pakket niet aan te raden.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • pakket omvat méér dan alleen backups maken
  • te beperkte backupmogelijkheden
Natuurlijk is backups maken maar één van de vele functies in de suite, maar puur voor backups scoort Live OneCare ondermaats.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Backup

Tags: