abonneren

Verloren bestanden terug in 3 stappen

Harde schijf gecrashed? Back-up vergeten? Bestanden die je kwijt bent kun je vaak nog terugvinden. Niet getreurd, met deze 3 stappen heb jij je verdwenen bestanden weer terug. Voor deze stappen gebruiken we EaseUS Data Recovery Wizard. Er is een gratis en betaalde versie beschikbaar.

Dit is een partnerbijdrage, de redactie van PCM was niet betrokken bij de totstandkoming ervan.

Stap 1: Verwijderde bestanden terugvinden

Ga naar de website van EaseUS Data Recovery Wizard om het programma te downloaden. De tool werkt verrassend eenvoudig: eerst selecteer je wélke specifieke bestandstypen je wilt laten zoeken. Zoeken naar elk soort bestandstype is ook mogelijk door de optie All File Types te selecteren. Klik dan op Next.

Stap 2 Schijf herstellen

Kies in de stap die nu voor je staat welke schijf of partitie je wilt scannen, ook externe USB-schijven en de al genoemde geheugenkaarten (via een kaartlezer) worden in zowel de gratis als betaalde versie van het programma ondersteund. Klik op Scan en wacht even.

Stap 3: Gevonden, of Deep Scan als alternatief

Na scannen van de schijf krijg je een keurig in mappen onderverdeeld lijstje met gewiste bestanden gepresenteerd. Mooi is dat ook bestanden uit de geleegde Windows-prullenbak op die manier teruggehaald kunnen worden! Mocht je gewiste bestand niet gevonden zijn met de snelle standaardscan, klik dan op de knop Deep Scan. Het zoeken duurt dan wel fors langer!

Gewiste bestanden herstellen vanaf een NAS

De Pro-variant van EaseUS Data Recovery Wizard kan ook overweg met dynamische volumes en Linux-partities overweg kan. Dat laatste is erg handig als je gewiste gegevens wilt terughalen van een NAS-schijf, of met Linux werkt. De werking van alle dataherstelsoftware is gebaseerd op het feit dat de gegevens bij een wisactie nooit direct worden overschreven met nieuwe gegevens, maar dat het besturingssysteem de ruimte vrijgeeft om overschreven te worden. Ofwel: zolang je geen al te grote veranderingen aanbrengt op de schijf waarop het gewiste bestand opgeslagen was is de kans behoorlijk groot dat het getroffen bestand terug valt te halen .

Verwijderde foto´s terug


De opvallende eenvoud van het programma is gekoppeld aan geavanceerde hersteltechnieken zodat ook beginners snel resultaat boeken.

EaseUS Data Recovery Wizard kan in zowel de betaalde als gratis versie overweg met geheugenkaarten. Een per ongeluk gewiste kaart met daarop al je vakantiefoto's is zo alsnog te redden. Gouden tip: trek de geheugenkaart bij een niet bedoelde wisactie direct uit de camera en laat deze verder ongemoeid. De kans is dan vrijwel honderd procent dat je thuis achter de pc alle gewiste foto's moeiteloos terug kunt halen!

Geschreven door: admin-0 op

Category: Workshop, Backup

Tags: verloren bestanden terughalen, verwijderde bestanden vinden

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord