abonneren

SyncBackup

Niet iedereen heeft een snelle internetverbinding om zijn bestanden in de cloud te zetten, of wil dat niet doen uit privacyoverwegingen. Er is gelukkig ontzettend veel gratis software te vinden waarmee je een veilige backup kunt maken. In PCM 7 testen we zes verschillende tools, met vandaag: SyncBackup.
Score
90
  • Pluspunten
  • filteren
  • incrementele backups
  • ook synchroniseren
  • Minpunten
  • alleen zip
  • ingewikkeld

None

SyncBackup is ingewikkeld, maar dat is een kleine prijs voor zo'n uitgebreid programma.

SyncBack is een veelzijdig file-backupprogramma waarbij je zeer precies aan kunt geven hoe en waarvan kopieën gemaakt moeten worden. Je hebt bijvoorbeeld de keuze de backupbestanden in de doelmap te laten overschrijven of dezelfde bestanden ernaast te plaatsen. Ook kan je er een incrementele backup mee maken (enkel de gewijzigde bestanden worden aangepast bij een backuptaak) en kan je een filter aanbrengen zodat bestanden met een bepaalde naam of van een bepaald type niet worden meegenomen. Verder geeft SyncBack de mogelijkheid mappen te synchroniseren. Strikt genomen praat je dan niet meer over een backup, maar het geeft maar aan welke mogelijkheden er zijn. De makers van SyncBack hebben verder ook allerlei extra functies om de backuptaak heen gebouwd. Zo kun je de geplande taak stoppen wanneer de computer overgaat op accumodus of jezelf een mailtje laten sturen met een logbestand wanneer een backuptaak is afgerond. Daarbij kun je de backuptaak de opdracht geven bepaalde programma's af te sluiten voordat de taak wordt uitgevoerd.

Hoewel zoveel functionaliteit natuurlijk mooi is, is het nadeel dat SyncBack wat ingewikkeld aandoet. Zo zal je bij het maken van een taak de vraag gesteld worden of je een backup, synchronisatie of groepprofiel wilt maken. Die stap zit er wellicht om goede redenen in, maar het werkt in eerste instantie vooral verwarrend. Ook kun je als gebruiker enkel backupbestanden inpakken in zip-formaat. Het is niet mogelijk bestanden groter dan 2 GB in te pakken in één zip-file. 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Backup

Tags: backups, syncback

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord