abonneren

Second Backup 2007 3.9

De een doet het braaf elke week, de ander doet het zuchtend en steunend eens per half jaar en een enkeling denkt er helaas pas aan als het te laat is: backups maken. Waarom dat zo belangrijk is, hoeven we niet meer te vertellen. Wat u wél wilt weten, is welk backuppakket het beste is.

We schrikken van Second Backup. De interface oogt tweederangs. Maar niet alleen grafisch is het pakket matig, ook qua functionaliteit is het niet om over naar huis te schrijven. Het beroerde Engels past er dan ook goed bij: 'Please set up New Backup Profile in here below:'. Dit programma straalt amateurisme uit. Zo wil dit pakket niet naar branders backuppen. Zelfs het gratis DFIncBackup Home 2.5 kan dit! De benadering van DFIncBackup Home 2.5 zien we trouwens ook terug in Second Backup 2007.3.9; het backupt slechts één bestand of map per profiel. Ook hier is de gekozen aanpak te simpel om gemakkelijk bruikbaar te zijn.

Mappen en Windows-bestanden uitsluiten en het totale systeem backuppen zijn niet mogelijk, speciale items voor extra gebruiksgemak zijn er niet, er is geen Nederlandstalige versie en differentiële backups behoren niet tot de mogelijkheden. Al met al een buitengewoon ondermaats stukje programmeerwerk, dat we zelfs gratis niet zouden aanraden.

MinpuntenConclusie
  • ondermaats
  • mist veel mogelijkheden
Second Backup is goedkoper dan alle andere commerciële pakketten, maar daar is ook alles mee gezegd. U kunt beter voor andere betaalde back-up software gaan.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Backup

Tags:

Laatste reactie