}
abonneren

Review: Iolo System Mechanic 14

System Mechanic neemt je computer onder handen om het systeem sneller en stabieler te maken. Deze keer heeft het ook weer even tijd genomen om zichzelf aan te pakken, met als resultaat versie 14. Die heeft wat nieuwe functies en extra toepassingen.

System Mechanic heeft een vernieuwing ondergaan, maar hoewel de software Nederlandstalig is blijkt een aantal onderdelen niet netjes te zijn vertaald: de uitgebreide online uitleg waarnaar verwezen wordt bij het opstarten, is bijvoorbeeld nog altijd in het Engels.

Lees ook: G DATA integreert nieuwe technologieën in consumentensoftware

Nieuwe functie PowerSense

Een nieuwe functie genaamd PowerSense is de meest opvallende toevoeging aan deze nieuwe versie. In het LiveBoost-venster vinden we hier diverse kant-en-klare energieschema’s, die ingesteld worden op basis van je computergebruik. Zo zorgt de software ervoor dat de processor en het geheugen optimaal worden benut. Er bestaan modi voor het spelen van een zwaar spel, het bekijken van internetpagina’s of het grafisch bewerken van foto’s en video’s. Je kunt ook zelf een schema maken, waarbij je aangeeft welke achtergrondservices uitgeschakeld dienen te worden.

Besturingssysteem Windows 8.1

Omdat het programma nu compatibel is met Windows 8.1, zijn er ook functies toegevoegd die specifiek voor dit besturingssysteem zijn bedoeld. Denk aan een app die je de gezondheidsstatus van de pc toont en de functie Winspresso, die apps en het geheugen op elkaar afstemt.

System Mechanic 14 gebruiksvriendelijkheid

System Mechanic 14 is over het algemeen erg gebruiksvriendelijk. Je kunt de computer scannen naar fouten en verbeterpunten, waarna je inzage krijgt in het rapport en verbeteringen volautomatisch of handmatig kunt doorvoeren. Je moet wel opletten wanneer je een foutenscan doorvoert. Zo gaf onze testscan aan dat de systeemtoestand van de computer slecht is, terwijl die toestand gebaseerd was op basis van systeemprocessen van de op dat moment draaiende browser, tekstverwerker en een geminimaliseerde game. Die status zou dus insinueren dat de software die op dat moment draait, schadelijk zou zijn voor de gezondheid van de computer. Dat is voor die programma’s natuurlijk niet logisch. Aan de andere kant is dat juist de taak van System Mechanic: lopende software scannen op processen die de computer langzaam maken en die taken desnoods uitschakelen. Maar als een game eigenhandig zou worden uitgeschakeld door System Mechanic, is dat natuurlijk minder fraai.

Conclusie

System Mechanic 14 verbetert daadwerkelijk de prestaties van de computer. Bij de eerdere versies was dat ook al het geval, maar bij deze update hebben we vooral de nieuwe functies en verbeteringen bekeken. En die bevallen prima: de software is in het Nederlands – alleen de hulpfunctie niet – en de energieschema’s werken uitstekend. System Mechanic detecteert processen die bijvoorbeeld gratis verkrijgbare titels niet zien. De prijs van editie 14 is nog altijd € 39,95, maar upgraden van eerdere versies is gratis en je mag de software op meerdere computers in je thuisomgeving installeren.

Pluspunten

Snelle en stabiele pc

Nederlands

Controleert Windows 8.1-functies

PowerSense

Minpunten

Uitgebreide uitleg nog steeds in het Engels

Soms onjuiste status over systeemtoestand

Prijs: €39,95

Voor meer informatie: www.iolotechnologies.nl

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Backup

Tags: Backup, iolo system mechanic 14, windows 8.1 system, iolo system mechanic 14 review, computersysteem herstellen

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Senior Automation Consultant - PQR