}
abonneren

Redo Backup & Recovery

Naast alle uitgebreide boot-cd's en backuptools zijn er ook nog simpele pakketten waar u gewoon één ding mee kunt doen. Met de boot-cd Redo Backup & Recovery kunt u zelfs twee dingen: backuppen én herstellen.
7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Minpunten

De interface van de boot-cd is ingericht op gemak. Het telt vier tabbladen, waarvan u er drie zonder probleem kunt negeren. Met Tools, Files en Settings kunt u afzonderlijk de partitionerings- en backupprogramma's starten, instellingen veranderen en internetten. De belangrijkste functies vindt u echter op het tabblad Home.

Als het laden van cd te moeizaam gaat of u de cd-drive voor iets anders nodig hebt, kunt u onder Home de complete boot-cd op een usb-stick zetten. De belangrijkste optie bevindt zich echter onder de knop Backup or Restore. Een klik hierop leidt tot twee duidelijke knoppen: Backup en Restore. Bij Backup kiest u een schijf, waarvan u een of meerdere partities als image kunt wegschrijven. Als bestemming kunt u kiezen uit lokale of netwerkdrives. Dat is alles wat u hoeft te doen: Redo gaat aan de slag en maakt een complete image. Voor het herstellen is de procedure al even makkelijk.

Tijdens het werken met Redo ontdekken we wel wat fouten in de interface. Vaak is er geen Terug-knop in het venster zelf; die bevinden zich contra-intuïtief in de rechterbovenhoek samen met de maximaliseerbutton. Het stopzetten van een backuptaak leidt tot een crash. Qua backupmogelijkheden is de boot-cd ook beperkt: backuppen op bestandsniveau is niet mogelijk, u moet altijd (een partitie op) een schijf selecteren.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • eenvoudig en gratis
  • voldoet voor de meeste doeleinden
  • niet op bestandsniveau
  • interface gammel
Als u niet al te veel wensen hebt, is Redo Backup & Recovery een prima oplossing die zelfs voor beginnende gebruikers geen problemen zal opleveren. De fouten in de interface zijn echter wel wat storend.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Backup

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Java Developer - CGI