}
abonneren

Red uw digitale data

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
U weet het: backuppen is belangrijk. Magix Red uw digitale data is bedoeld voor notebookgebruikers die snel hun belangrijke gegevens willen veiligstellen.
4
Score
40
Score: 40
  • Pluspunten
  • Minpunten

Het programma laat zich eenvoudig installeren en ziet er op het eerste gezicht helder en duidelijk uit. Er wordt u direct gevraagd een doelstation te selecteren waar de algehele automatische backup van uw notebook naar toe geschreven kan worden. Het probleem is alleen dat u dit alleen kunt doen naar een interne of externe harde schijf. Het is niet mogelijk om een complete backup weg te schrijven naar een netwerkstation, ook niet als deze gemapt is met een schijfletter. De complete backup kunt u dagelijks, wekelijks of maandelijks automatisch laten uitvoeren en met een wachtwoord beveiligen.

Het zal vaker voorkomen dat u alleen een backup wilt maken van uw belangrijke documenten, foto's muziek of video's. In dat geval hebt u niets aan de automatisch backup, maar moet u deze handmatig elke keer uitvoeren. Het venster dat daarvoor wordt gebruikt, ziet er spartaans uit en heeft veel weg van een ftp-programma. In het linkergedeelte kunt u door al uw mappen en bestanden scrollen. Door deze te selecteren en te verplaatsen naar het rechtergedeelte, stelt u uw backup samen. Dit is een lastig, tijdrovend karwei als uw bestanden her en der verspreid staan. Vervelend is dat u dit elke keer moet herhalen als u een backup moet maken. Het voordeel is daarentegen dat u de backup kunt wegschrijven naar een netwerkstation of kunt branden op een dvd of bluray.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • handige shredder
  • geen automatische backup individuele bestanden/mappen
Magix Red uw digitale data heeft een handige gegevensshredder waarmee u bestanden definitief kunt verwijderen van uw harde schijf en biedt de mogelijkheid om gebruik te maken van een online opslag van 512 MB. Deze extra's zijn dan ook de enige toegevoegde waarde boven de standaard backupmogelijkheden van Windows.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Backup

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Java Developer - CGI