abonneren

NovaBACKUP 8

Had u zich voorgenomen voortaan braaf regelmatig een backup te maken? Dat is op zich niet moeilijk, mits u een goed backuppakket gebruikt. Dan heeft u er geen omkijken meer naar. Vandaag kijken we naar NovaBACKUP 8 van NovaStor.

NovaBACKUP 8 scoort technisch én qua prijs-prestatie gelijk aan Norton Save & Restore 2.0. Als u niets geeft om een Nederlandstalige versie, dan is NovaBACKUP 8 echter de betere van de twee. Want het enige minpuntje is dat u zelf de Windows-map moet uitsluiten bij backups. Verder doet het pakket alles wat we ervan verlangen. De interface is gelikt en duidelijk geïnspireerd op die van MS-Office 2007, inclusief de 'Office knop' linksboven. In de wizard mogen de filters voor bestandstypen wel iets duidelijker geïmplementeerd worden, maar ze zitten er wel in.

Als speciale items heeft NovaStor gekozen voor muziek, documenten, e-mails, afbeeldingen, de systeemstatus (alles dus), de Windows-map, Mijn Documenten inclusief alle instellingen en de Program Files-map. Het product bevat verder een ingebouwde virusscanner inclusief gratis updates en belooft ook blu-rayschijfjes te accepteren. Bij het herstellen kunt u ervoor kiezen om bestaande bestanden te overschrijven of uit te wijken naar andere locaties. Fijn is dat zowel incrementele als differentiële backups mogelijk zijn.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • veel backup opties
  • geïntegreerde virusscanner
  • de Windows-map moet u zelf handmatig uitsluiten bij backups
NovaBACKUP 8 is een zeer volledig backup pakket wat aan al uw backupwensen zal voldoen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Backup

Tags: