abonneren

Norton Save & Restore 2.0

De een doet het braaf elke week, de ander doet het zuchtend en steunend eens per half jaar: backups maken. Waarom dat zo belangrijk is, hoeven we niet te vertellen. Maar welk backuppakket is het beste? We kijken naar Norton Save & Restore 2.

Norton heeft naast Norton Ghost voor het maken van images ook Norton Save & Restore voor het maken van backups. Technisch hebben we weinig kritiek op dit pakket, waarvan een Nederlandstalige versie beschikbaar is. Differentiële backups zijn niet mogelijk en het backupschema is beperkt. Zo kunt u aangeven op welke dag(en) er backups moeten worden gemaakt. Meermalen per dag is geen probleem, maar bijvoorbeeld tweewekelijks een backup maken is niet mogelijk. Het is begrijpelijk dat Symantec liever heeft dat mensen minstens eens per week een backup maken, maar dat bepalen we liever zelf.

Backups kunnen worden beveiligd met aes-encryptie en een wachtwoord. Ook de speciale categorieën zien we hier terug, evenals die typische Norton-interface inclusief reusachtige rode vlakken die aangeven dat een systeem 'at risk' is. Net als Ghost kan ook Save & Restore 2.0 gebruikt worden om te herstellen als Windows niet meer wil opstarten.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Nederlandstalig
  • veel backupmogelijkheden en instellingen
  • systeemherstel aanwezig
  • encryptiemogelijkheid
  • weinig invloed op de regelmatigheid van backups
Norton Save & Restore 2.0 is een uitstekend backup pakket waar weinig op aan te merken valt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Backup

Tags: