}
abonneren

Norton Ghost na 15 jaar ten grave gedragen

Er komt geen nieuwe versie van de imaging-software Norton Ghost meer en dus ook definitief geen versie voor Windows 8. Symantec stopt met de software, omdat functies van het programma al in andere applicaties van het bedrijf zijn ingebouwd en het portfolio dus overlapt.

 

Webwereld meldt dat het 15 jaar oude Norton Ghost (Ghost staat voor General Hardware-Oriended System Transfer) ophoudt te bestaan. Communitymanager Tony Weiss van Symantec kondigde het einde van de imaging-tool al op 15 maart aan, maar de post lijkt in eerste instantie onopgemerkt gebleven door IT-media. Vanaf 30 april 2013 werd Norton Ghost niet meer verkocht door Symantec.

Weiss vraagt zich hardop af waarom Symantec Norton Ghost eigenlijk afzweert, maar geeft zelf het antwoord. "Norton Ghost heeft een hele trouwe groep gebruikers gehad gedurende vele jaren. Dus waarom stoppen we ermee? Door de jaren heen zijn features zoals backup en recovery van Norton Ghost ingebouwd in andere Symantec-producten. Als gevolg daarvan zal er geen Windows 8-versie van Ghost uitkomen.”

Hij waarschuwt gebruikers dat gebruikers moeten uitkijken met het alsnog installeren van de laatste Norton Ghost (versie 15) onder Windows 8. Er kunnen zich dan namelijk problemen voordoen zoals incomplete images. De software is nog wel compatible met Windows XP (SP3), Windows Vista en Windows 7. De meest recente versie 15 van Norton Ghost kwam reeds in april 2010 uit, waardoor gebruikers zich al afvroegen of er nog wel een nieuwe versie zou komen. Symantec verwijst voor een volledige imaging-oplossing naar het programma System Recovery 2013. Dit programma zou ook krachtiger zijn dan de laatste versie van Norton Ghost.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Backup

Tags: tool, Symantec, Norton Ghost, imaging

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Senior Automation Consultant - PQR