abonneren

Norton Ghost 15

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Het besef dat het hebben van een backup van groot belang is, dringt bij steeds meer mensen door. Bestanden worden vaak wel gebackupt, maar het besturingssysteem niet, terwijl dit enorm veel tijd kan schelen als u uw Windows-installatie wilt herstellen. Vandaag in onze backuptest: Norton Ghost 15.

Norton Ghost is een indrukwekkend pakket met zeer veel mogelijkheden. Afgezien van het feit dat het programma bijna alles kan (zoals in de tabel in PCM terug te vinden is), makkelijk installeert en gebruiksvriendelijk is, heeft het ook een aantal leuke extra's. Zo kunt u met Cold imaging een image maken zonder Ghost te installeren en met LightsOut restore uw systeem herstellen zonder dat u een opstartbare cd nodig hebt. Ook live backupmogelijkheden zijn aanwezig en u kunt een gemaakte image converteren naar een virtuele schijf, zodat u uw pc als virtuele machine kunt draaien. Backuppen gaat eenvoudig in Windows en herstellen gaat tevens gesmeerd via het opstartbare medium.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • veel functies
  • duurder dan de concurrentie
Norton Ghost 15 kan zich zeker meten met concurrent Acronis, alhoewel wij de interface van Acronis toch net iets overzichtelijker vinden. Ook is de prijs van dit product hoger. Daarom is het niet de nummer één van deze test.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Backup

Tags: