abonneren

Nero BackItUp 3

Had u zich voorgenomen voortaan braaf regelmatig een backup te maken? Dat is op zich niet moeilijk, mits u een goed backuppakket gebruikt. Dan heeft u er geen omkijken meer naar. Vandaag kijken we naar Nero BackItUp 3.

Nero BackItUp is een onderdeel van de Nero 8-suite. Het uitsluiten van Windows-bestanden moet handmatig, een backup van het volledige systeem maken is niet mogelijk en speciale items als alle muziek of Word-documenten zult u zelf bijeen moeten sprokkelen. Afgezien van die drie puntjes is Nero BackItUp 3 technisch prima. Het branden van backups is net even iets uitgebreider dan bij de concurrentie; hd-dvd en blu-ray worden ondersteund. Alleen Acronis en NovaStor kunnen ook blu-ray aan. Alle zaken die we zoeken zitten in het pakket, en zelfs aan encryptie van de backups is gedacht.

Omdat we hier te maken hebben met een uitgebreide suite, is het prijskaartje niet mals; u bent bijna evenveel kwijt als aan de suite van G DATA. Begrijpelijk, want deze deelnemers bieden backup als extra functionaliteit. Opvallend is dat beide suites het beter doen dan een aantal specialistische programma's!

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Blu-ray ondersteuning
  • encryptie voor backups mogelijk
  • geen backup van speciale items
  • Windows bestanden moeten handmatig uitgesloten worden
Op prijs-prestatiegebied scoort Nero 8 door zijn prijs niet hoog, maar deze suite koopt u natuurlijk niet alleen om backups te maken. Echter is de backup functionaliteit zeer concurrerend met diverse specialistische backup pakketten.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Backup

Tags: