abonneren

Magix PC Backup MX

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Er zijn veel backupprogramma’s op de markt, en ook Magix doet met PC Backup MX een duit in het zakje. Er moet echter nog veel werk verzet worden, wil dit pakket serieus genomen worden.
Score
40
  • Pluspunten
  • prima backupsnelheid
  • Minpunten
  • slechte interface
  • Ask-toolbar

None

Magix PC Backup MX voelt aan als een vroege alfaversie waar nog (te) veel aan gesleuteld moet worden. Je kunt backups maken, maar eigenlijk zien we niets wat de prijs van € 40 moet rechtvaardigen. Het grootste nadeel is nog wel de interface die in alle facetten te kort schiet en irritant langzaam is.

Het installeren van Magix PC Backup MX is zo gebeurd. Let wel op dat je niet argeloos doorklikt tijdens de installatieprocedure, want dan zit je met de Ask-toolbar opgescheept. De eerste indruk van Magix PC Backup MX is dat de interface nog niet helemaal af lijkt en vooral niet intuïtief aanvoelt. Zo zijn er informatie-icoontjes waar je de ene keer niet op kunt klikken en de andere keer juist wel op moet klikken, uitklapmenu's die geen echte uitklapmenu's zijn, scrollbars die niet scrollen en informatiepopups die je niet uit kunt zetten. Daarnaast is de hele interface ook nog eens ontzettend traag. Er verschijnt zelfs een loading-icoon wanneer je tussen tabbladen wisselt!


Uiteindelijk gaat het natuurlijk om hoe Magix PC Backup MX met backups omgaat. Je kunt kiezen voor een automatische backup, een handmatige en live & online backuppen. We testen de systeemschijf van onze test-pc met 40 GB aan bestanden. Magix doet ongeveer 40 minuten over een volledige backup van schijf naar schijf. Een backup van 5,5 GB, met compressie, duurt iets minder dan 17 minuten. Dat is niet heel erg rap, maar zeker niet langzaam. Magix kent, net zoals veel andere programma's, een eigen bestandstype toe, in dit geval de mbk-extensie. Dit houdt in dat je Magix ook weer nodig hebt om de bestanden te herstellen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Backup

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord