abonneren

Macrium Reflect

Niet iedereen heeft een snelle internetverbinding om zijn bestanden in de cloud te zetten, of wil dat niet doen uit privacyoverwegingen. Er is gelukkig ontzettend veel gratis software te vinden waarmee je een veilige backup kunt maken. In PCM 7 testen we zes verschillende tools, met vandaag: Macrium Reflect.
Score
80
  • Pluspunten
  • rescue-cd
  • snel
  • Minpunten
  • geen incrementele backup

None

Voor een gebruiker met weinig eisen is Macrium Reflect een goede optie.

Macrium Reflect is imagebackuppakket dat goed geschikt is voor onervaren gebruikers. Zo heeft het programma een heldere interface en word je met behulp van een wizard door de instructies geloodst. Hoewel het pakket gratis is, word je wel constant attent gemaakt op de betaalde versie. Het programma beschikt over aantal snelkoppelingen en een reclamebanner waar je maar omheen moet kijken. Ook word je bij de installatie gevraagd om een registratienummer, maar je kunt gelukkig gewoon verder zonder die op te geven.

Een image-bestand maken en het herstellen van een partitie zijn met Macrium Reflect eenvoudig uit te voeren en de backup is ook relatief snel gemaakt. Het programma geeft daarnaast de mogelijkheid een rescue-cd te maken, zodat je ook Windows kunt herstellen. De restore-omgeving van de cd kan daarbij zowel op Windows als op Linux gebaseerd zijn. Verder kun je het image-bestand omzetten naar een vhd-bestand, een door Microsoft gebruikte standaard. Toch is de functionaliteit van Macrium Reflect beperkt te noemen. Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk om een incrementele backup te maken, een backup die alleen de gewijzigde bestanden doorvoert. 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Backup

Tags: backups

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord