abonneren

LiveSafer

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Wilt u backuppen, dan kunt u kiezen voor een softwarepakket of een online dienst. LiveSafer pakt het nog iets anders aan: met Unlimited maakt u online backups naar een eigen harde schijf.

U begint het backupproces met het eenmalig aansluiten van een (usb-)harddisk op het systeem dat u wilt backuppen en het maken van een basisbackup. U kunt hierbij de bestanden, mappen en bestandstypen aangeven die gebackupt moeten worden. Daarna sluit u deze schijf aan op een andere computer, zoals uw thuisserver met permanente internetverbinding. Vanaf dit moment hebt u uw eigen kleine online backupservice gecreëerd. Elk bestand dat u op uw laptop aanmaakt of aanpast, wordt over internet automatisch en direct gebackupt naar de harddisk die op de server is aangesloten. U hoeft handmatig geen software te starten en de ergernis van het wachten totdat de wekelijkse backup klaar is, behoort ook tot het verleden.

Het herstellen van een backup kunt u over internet doen, maar het is ook mogelijk de usb-harddisk waarop de backup staat direct aan te sluiten op het systeem dat hersteld moet worden. Mocht u af en toe slechts een enkel bestand willen herstellen, dan kunt u dat eenvoudig vanuit de backup terugslepen naar uw systeem.

Het pakket werkt prettig en is zeer eenvoudig in gebruik. Een minpunt vinden we wel de nogal onoverzichtelijke installatieprocedure, waarbij u een e-mail met een activeringscode van LiveSafer ontvangt, die natuurlijk in uw spambox terechtkomt.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • thuisserveroptie handig
  • onoverzichtelijke setup
  • online registratie is nodig
Als u thuis een server hebt staan met een permanente internetverbinding en als u vaak op reis bent met de laptop, dan kunt u LiveSafer Unlimited prima gebruiken om uw bestanden veilig en snel thuis op te slaan. Mocht uw laptop gestolen worden of u vergeet hem mee te nemen als u de trein uitstapt, dan zijn uw bestanden in elk geval veilig.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Backup

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord