}
abonneren

LiveSafer

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Wilt u backuppen, dan kunt u kiezen voor een softwarepakket of een online dienst. LiveSafer pakt het nog iets anders aan: met Unlimited maakt u online backups naar een eigen harde schijf.
6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • Minpunten

U begint het backupproces met het eenmalig aansluiten van een (usb-)harddisk op het systeem dat u wilt backuppen en het maken van een basisbackup. U kunt hierbij de bestanden, mappen en bestandstypen aangeven die gebackupt moeten worden. Daarna sluit u deze schijf aan op een andere computer, zoals uw thuisserver met permanente internetverbinding. Vanaf dit moment hebt u uw eigen kleine online backupservice gecreëerd. Elk bestand dat u op uw laptop aanmaakt of aanpast, wordt over internet automatisch en direct gebackupt naar de harddisk die op de server is aangesloten. U hoeft handmatig geen software te starten en de ergernis van het wachten totdat de wekelijkse backup klaar is, behoort ook tot het verleden.

Het herstellen van een backup kunt u over internet doen, maar het is ook mogelijk de usb-harddisk waarop de backup staat direct aan te sluiten op het systeem dat hersteld moet worden. Mocht u af en toe slechts een enkel bestand willen herstellen, dan kunt u dat eenvoudig vanuit de backup terugslepen naar uw systeem.

Het pakket werkt prettig en is zeer eenvoudig in gebruik. Een minpunt vinden we wel de nogal onoverzichtelijke installatieprocedure, waarbij u een e-mail met een activeringscode van LiveSafer ontvangt, die natuurlijk in uw spambox terechtkomt.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • thuisserveroptie handig
  • onoverzichtelijke setup
  • online registratie is nodig
Als u thuis een server hebt staan met een permanente internetverbinding en als u vaak op reis bent met de laptop, dan kunt u LiveSafer Unlimited prima gebruiken om uw bestanden veilig en snel thuis op te slaan. Mocht uw laptop gestolen worden of u vergeet hem mee te nemen als u de trein uitstapt, dan zijn uw bestanden in elk geval veilig.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Backup

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Java Developer - CGI