}
abonneren

IBM behaalt nieuw record voor tape-opslag

Onderzoekers van IBM hebben een manier gevonden om 201 gigabit op een vierkante inch op een magneetband op te slaan. Een record met grote gevolgen voor de manier waarop data kan worden opgeslagen.

Met deze techniek is het mogelijk om zo'n twintig keer meer data op te slaan op cartrigde-tapes, een back-upmethode die vooral wordt toegepast bij grote bedrijven voor het opslaan van data. Magneetbanden bestaan al sinds jaar en dag, en werden vroeger al gebruikt voor het opslaan van computergegevens.

Tegenwoordig zijn tapecartridges niet veel groter dan een pakje sigaretten, en kan dankzij de technologie van IBM veel meer gegevens worden opgeslagen.

Op een cartrigde is met de nieuwe innovatie tot wel 330 terabyte op een enkele tape op te slaan. Volgens onderzoeker Mark Lantz van IBM moet de opslagcapaciteit van dergelijke tapes iedere twee jaar verdubbeld zijn.

Toepassingen

Tapecartridges worden voornamelijk toegepast bij bedrijven waar veel data wordt opgeslagen. Zo'n tapearchief kan bijvoorbeeld worden gebruikt in de cloud, waar data die daar is opgeslagen, ook nog eens offsite kan worden bewaard.

Geschreven door: Mark Gamble op

Category: #brandedcontent, Nieuws, Backup

Tags: data, Opslag, Tape, beckup

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Senior Automation Consultant - PQR