abonneren

G Data Total Care 2008

G Data Total Care 2008 is eigenlijk een complete security suite waarvan back-up slechts een onderdeel is. Toch gaan we in deze review dieper in op de backup mogelijkheden van dit pakket.

De backupmodule van G Data Total Care 2008 is uitmuntend. Achter de bedrieglijk simpele interface schuilt alle functionaliteit die we zoeken. Toegegeven, het had allemaal net wat duidelijker gekund, maar alles, echt alles, kan. Incrementele en differentiële backups zijn mogelijk, en differentieel wordt zelfs standaard aangeraden. Als we tóch een minpunt moeten noemen, dan zou het zijn dat backups niet versleuteld kunnen worden. Een wachtwoord instellen is wel mogelijk. Speciale items zijn er ook: Mijn Documenten, Muziek, Afbeeldingen en Documenten en Instellingen zijn met één klik veilig te stellen. Een gratis online opslagruimte van 1 GB wordt meegeleverd. Dat is dan wel wat aan de beperkte kant. Total Care 2008 krijgt een pluim voor techniek, maar omdat de backupmogelijkheid onderdeel is van een grote suite, zijn de kosten niet gering.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • zeer compleet qua backup mogelijkheden
  • simpele interface
  • uitstekende backup technologie
  • niet als los goedkoper product te koop
  • beperkte online opslag
Als u backups belangrijk vindt en u moet ook nog een security suite hebben, dan kunnen we u G Data Total Care 2008 van harte aanbevelen! Voor iedereen die al een beveiligingssuite heeft, is het jammer dat dit de backup functionaliteit van G Data niet los te koop is.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Backup

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie