abonneren

FBackup

Niet iedereen heeft een snelle internetverbinding om zijn bestanden in de cloud te zetten, of wil dat niet doen uit privacyoverwegingen. Er is gelukkig ontzettend veel gratis software te vinden waarmee je een veilige backup kunt maken. In PCM 7 testen we zes verschillende tools, met vandaag: FBackup.
Score
80
  • Pluspunten
  • plugin-ondersteuning
  • overzichtelijke interface
  • Minpunten
  • slechts deels Nederlands

None

FBackup is vooral geschikt voor de minder ervaren gebruiker. Dat betekent echter niet dat je aan functionaliteit inlevert.

FBackup is een file-backupprogramma voor de minder ervaren computergebruiker. De installatie verloopt snel en zonder problemen en de interface is overzichtelijk. Ook de procedure voor het maken van een backuptaak is erg eenvoudig. Ga naar Nieuw en doorloop de instructies. Gevraagd wordt waar je de backupbestanden wilt neerzetten, welke mappen je wilt backuppen, of je de taak wilt versleutelen en op welk tijdstip je de taak uit wilt laten voeren. Uiteindelijk zal in het linkerdeel van het startscherm een backuptaak verschijnen. Met de grote knoppen Backup en Terugzetten kun je dan de twee belangrijkste taken van het profiel uitvoeren. Voor FBackup is ook een Nederlandse versie beschikbaar, maar een deel van de instructies wordt nog steeds in het Engels weergegeven.

Om het je zo makkelijk mogelijk te maken, zijn er plugins beschikbaar waarmee je  bestanden kunt backuppen die door een specifiek programma worden gegenereerd. Met behulp van zo'n plugin hoef je bij het kiezen van de mappen niet uit te zoeken waar het programma de bestanden precies opslaat. FBackup wordt standaard geleverd met een plugin voor onder andere Outlook Express en Mijn documenten, maar op www.backup4all.com kun je ook plugins vinden voor bijvoorbeeld Skype, uTorrent en VLC media player. FBackup kent helaas ook beperkingen. Zo kun je de backups alleen comprimeren als zip-bestand (optie full backup) en biedt het overzicht van backuptaken in het linkerschermdeel, maar beperkt ruimte. Heb je dus meer dan tien backuptaken geformuleerd, dan zul je het overzicht over je taken verliezen. 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Backup

Tags: backups

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord